Foto: Viktor Andersson.
VM-kval 2022

Sverige utslaget ur VM-kvalet – lämnade w.o :

ANNONS

Det var inga roliga miner i det svenska landslaget efter att Simon Vasquez och Anton Andersson åkt på en riktigt tung förlust med 2-6, 0-6 mot Portugals Miguel Oliviera och Pedro Perry. Det var den andra raka förlusten i gruppspelsmatchen mot Portugal och därmed är de svenska herrarna utslagna ur VM-kvalet.

Derby

Efter att Daniel Windahl och Albin Olsson förlorat en tuff tresetare tidigare under kvällen var det som att luften gick ur det svenska laget. Ännu mer efter att Sverige med Vasquez och Andersson i början av matchen missat ett bra breakläge. 

— Det kändes i efterhand som att första matchen speglade mycket av andra matchen också. Den hade så mycket dramatik, det var otroligt hög nivå på padeln, säger Jonas Björkman efter matchen. 

Det är så mycket mentalt i padel. Det är så mycket som beror på momentum och när Sverige förlorade den första matchen och tappade det första setet i den andra matchen hade den pendeln av momentum svängt hela vägen ut i Nordsjön. 

— Det hade nog nästan kunnat bli tvärtom om vi hade vunnit, det hade kunnat bli en helt annan grej. Jag vet inte, de var duktiga, de gjorde det bra, lite mindre misstag och vi vinner inte de viktiga bollarna, fortsätter Björkman. 

Kommer ni att stanna kvar i Derby eller åker ni hem? 
— Det kommer en tävling i Santander här direkt efter och där vet jag inte hur Simon tänker. Så vi får väl prata ihop oss lite i dag.  


Bevakningen av VM-kvalet i Derby presenteras i samarbete med RS Sports och MATCHi.


TV: Windahl briljerar. 

Foto: Padel-Television.

Den här artikeln handlar om: