Daniel Windahl.
Foto: Bildbyrån
World Padel Tour

Segertåget har stannat — världsettorna slog ut Windahl/Solano

ANNONS

Lättare uppgifter kan man ha. På andra sidan nätet stod världsettorna Juan Lebrón och Alejandro Galan — fem titlar och sex finaler denna säsong. Och det visade sig bli en för svår match för Daniel Windahl och José Solano. Paret förlorade i två raka set med siffrorna 6-1, 6-4.

Padel-Sveriges hetaste match ägde rum nu på torsdagskvällen. Det var ett historiskt ögonblick när Daniel Windahl klev ut på huvudbanan i Centrale Markthal i Amsterdam.

För andra gången i karriären spelade Windahl åttondelsfinal i World Padel Tour. Denna gång i Amsterdam. 

Trots den stora skillnaden på rankingen fick Ale Galan och Juan Lebron kämpa för poängen i början av första set. Windahl/Solano var dock en Golden Point från att vinna första gamet. Efter ställningen 2-1 hade världsettorna momentum och visade vilka som var det högre rankade paret och då drog siffrorna i väg och inledande set slutade 6-1.

Jämnare i andra set

Andra set började med en vunnen Golden Point för Windahl/Solano och 1-0-ledning. Galan/Lebron började visa sig mänskliga och bjöd på allt fler enklare misstag, vilket gjorde setet till en jämnare historia.  

Till slut kunde dock världsettorna samla ihop sig och vinna setet med 6-4 och därmed var äventyret i Amsterdam över för Windahl och Solano. Slutsiffrorna skrevs till 6-1, 6-4 till spanjorernas fördel. 

Det är inte ofta en svensk spelare kvalificerar sig för huvudturneringen i World Padel Tour, det är sannerligen en bedrift. Det nya samarbetet mellan Windahl/Solano har verkligen börjat på bästa sätt. Nästa möjlighet till revansch för paret är Santander-Open, som spelas i början av oktober, vilket är nästa stopp på WPT.

Nu väntar VM-kval 

Någon återhämtning efter succédagarna i Amsterdam är det dock inte tal om för Daniel Windahl. Redan i morgon beger han sig till Derby i England för att ansluta sig till landslaget för att spela VM-kval. 

I en på förhand svår grupp väntar Monaco och Portugal som motståndare för Sverige.

Tre platser ska delas ut till Padel-VM som äger rum i Dubai i november senare i år. 


ARKIV:  Se matchbollen i mötet med världsettorna.

Den här artikeln handlar om: