WPT AMSTERDAM
Daniel Windahl.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Windahl/Solano vinner igen — Klara för previafinal

ANNONS

Daniel Windahl och Jose Solano ångar på i Nederländerna.
I omgång två av Previa i Amsterdams WPT vann paret sin andra raka match och är nu klara för previafinal.
Spanjorerna Toni Bueno och Marq Quilez besegrades med siffrorna 3-6, 7-6, 6-2. 

Framgången fortsätter för det nykomponerade paret Daniel Windahl och Jose Solano. Under tisdagsförmiddagen eliminerades Toni Bueno (47) och Marq Quilez (46) ur Amsterdams WPT när svensk/spanska duon visade vart skåpet skulle stå. 

Med en skön seger från omgång ett i previa under måndagskvällen mot Miguel Gonzalez (99) och Francisco Guerrero (106), i bagaget gick Windahl/Solano in i omgång två mot tufft motstånd utan att be om ursäkt. 

De högre rankade spanjorerna Bueno/Quilez förlorade inledande set klart med 3-6 och det var först i andra set som de vaknade till ordentligt. De kunde till slut räkna hem ett mycket tajt andra set med siffrorna 7-6 — efter tiebreak. 

Det var i tredje set allt skulle avgöras och Windahl/Solano öste på hela vägen och kunde efter ett tidigt break glida i från sina motståndare i avgörande set och vann till slut matchen klart med 3-6, 7-6, 6-2. 

Nu väntar previafinal i Amsterdam för Daniel Windahl och Jose Solano där Jesus Moya (51) och Alvaro Cepero (54) står för motståndet. 

En tuff nöt att knäcka, men vinst i den och spel i huvudturneringen är ett faktum — vilket skulle vara andra gången svensken kvalat sig in på en WPT-turnering. 

Previafinalen startar i eftermiddag kl 15:30.


ARKIV: Se när Juan Lebron och Ale Galan tar hem segern i Stockholms WPT.

Den här artikeln handlar om: