WPT Amsterdam
Daniel Windahl.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Ny succé för Windahl — klar för huvudturneringen trots missade matchbollar

ANNONS

Daniel Windahl har gjort det igen. 
För andra gången i sin karriär har han kvalat in till en huvudturnering på World Padel Tour. 
Den här gången skedde det tillsammans med hans nya partner Jose Solano efter 6-0, 7-6 mot Alvaro Cepero/Jesus Moya i Amsterdam. 

Daniel Windahl blev den första svenska herrspelaren att någonsin kvala in till huvudturneringen på World Padel Tour. I dag, i Amsterdam, blev han den förste svensken någonsin att kvala in en andra gång.

Den första gången kom i Valladolid i juni — då med Cristian Gutierrez. Den andra gången kom i dag när han tillsammans med Jose Solano besegrade Alvaro Cepero (rankad 54) och Jesus Sos (51).

Mest anmärkningsvärt måste först och främst sägas vara att det svensk-spanska paret lyckades vinna det försa setet med 6-0. Andra set blev jämnare men det där härliga breaket via en Golden Point skulle komma. I det ofta påpekade sjunde gamet tog sig Windahl/Solano fram till Golden Point, som de sedan vann. Paret var i förarsätet hela matchen och hade hugg på ett break redan fram till 6-3. 

Men det svänger fort i padel. Både för seger 6-4, och senare för break till 6-5 förlorade Windahl/Solano efter Golden Points. Så i stället för seger 6-3 hamnade de i underläge 5-6 och sedan i tiebreak. 

Men detta var Windahl/Solanos dag. Trots underläge med både 4-1 och 5-3 i tiebreak lyckades de ta hem det, 7-5 — sensationen var ett faktum. 

Windahl/Solano ställs nu mot legendaren Juan Martin Diaz, 46, (rankad 36) och hans partner — talangen Alex Arroyo, 20, (rankad 40). 

Matchen spelas i morgon förmiddag i arenan Centrale Markthal i Amsterdam. Det är ännu oklart om matchen kommer streamas men förmodligen inte då den spelas på bana två. 

 

Den här artikeln handlar om: