Miguel Sciorilli under en intervju med PadelDirekt.
Foto: PadelDirekt
Internationell padel

Stjärntränarna leder Italien under padel-VM

ANNONS

Det italienska padelförbundet meddelar nu att Miguel Sciorilli är ny förbundskapten för det italienska herrlandslaget och kommer tillsammans med damernas förbundskapet Marcela Ferrari leda de italienska landslagen vid padel-VM i Dubai i november.

De italienska landslagen i padel är minst sagt stjärnspäckade — framförallt på ledarsidan. Ännu en stjärntränare ska nu axla rollen som förbundskapten, rapporterar den italienska padelsajten Padel Review.

Miguel Sciorilli är en av de mest kända och uppskattade tränarna i världen. Under sin långa karriär har han lett fem världsettor, inklusive rekordparet Fernando Belasteguín och Juan Martin Diaz. I dag är Bela — 43-åringen som så sent som i helgen vann sin 228:e titel i karriären i och med vinsten i WPT Madrid Master — fortfarande under hans ledning. Även den nyblivna världsettan på damsidan, Ariana Sánchez ingår i Sciorillis stall. Detta blir första gången som den argentinske tränaren iklär sig rollen som förbundskapten.

Två världstränare med kopplingar till Bela

Även på den italienska damsidan finns en stjärntränare i Marcela Ferrari som sedan ett par år tillbaka är förbundskapten för det italienska damlandslaget. Hon har ett färskt brons, från VM i Doha förra året som allra största framgång. Utöver jobbet som förbundskapten driver hon en egen padelskola på Club Esportiu Laietà i Barcelona och tränar flera professionella spelare. 

Men även Ferrari har ett förflutet tillsammans med Fernando Belasteguin. I flera år var hon argentinarens huvudtränare och följde honom under en lång serie av framgångar. Inte minst när Bela tillsammans med Pablo Lima var världsettor under en väldigt lång period. 

Världsmästerskapet i Padel kommer spelas i Dubai i Förenade Arabemiraten den 31 oktober — 5 november. Sveriges dam- och herrlandslag kommer att kvala om en plats till mästerskapet under den kommande helgen mellan 30:e september – 2:e oktober i Derby i England.


ARKIV: Se PadelDirekts intervju med stjärncoachen Miguel Sciorilli när han besökte Sverige för två år sedan. 

Den här artikeln handlar om: