Simon Vasquez och Ignazio Piotto.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Vasquez utslagen ur Amsterdams WPT efter rysar-tiebreak

ANNONS

Simon Vasquez är tillsammans med sin argentinska partner Ignazio Piotto (98) utslagna från Amsterdams WPT. 
Detta efter en förlust i två raka set mot spanjorerna Alonso Rodriguez (89) och Borja Yribarren (78) i den första omgången av Previa, 2-6, 6-7. 

Det blev en hektisk måndag för Simon Vasquez. Det började med en jämn match på måndagsmorgonen som slutade med seger mot tyskarna Matthias Wunner (338) och Johannes Lindmayer (336). Denna vinst innebar avancemang till omgång 1 av Previa som spelades samma dag senare på eftermiddagen.

I matchen tog spanjorerna ett tydligt kommando och visade att paret har en bättre ranking än svensken och Ignacio Piotto. Omgående tog spanjorerna ledning med 2-0 i första set som senare slutade 6-2 till spanjorerna fördel.

Andra set blev betydligt jämnare och samarbetet mellan Vasquez och Piotto fungerade bättre.

Formbesked trots förlust 

Setet gick till tiebreak men även detta set kunde spanjorerna vinna. Där lede Vasquez/Piotto med 4-1 men fick, efter ännu en rysare, ge sig med 6-8. 

Nästa WPT-turnering som stundar är Santander Open som spelas i början av oktober.

Inför den här matchen hade Vasquez/Piotto spelat två raka tre-setare, varav den pågick i över tre timmar. Så om en viss trötthet påverkade dem vore det inte så konstigt. 

För Vasquez är turneringen i Amsterdam definitivt ett formbesked. Han har förstås varit i Previa förut — då han var direktseedad tillsammans med sin ex-partner Adrian Blanco — men det var ett tag sedan han tog två raka segrar i ett kval.


ARKIV: Bela gör oväntat misstag på matchbollen på WPT i Madrid. 

Den här artikeln handlar om: