Fernando Belasteguin och Arturo Coello vinner Madrid Masters.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Bela, 43, tar 228 titeln i karriären — hyllas: ”Spela med honom är en dröm”

ANNONS

Supertalangen och chefen. Den ungdomliga energin blandades med den stora erfarenheten. Smashspel kombinerat med briljant taktik. Allt fanns där när Arturo Coello och Fernando Belasteguin krönte sin Madrid Masters-titel efter att ha vunnit finalen i två raka set. 

— Att spela med Fernando är en dröm, säger Arturo Coello efter sin andra WPT-titel i karriären.

Allt föll på plats för supertalangen Arturo Coello och Fernando Belasteguin under söndagens final mot Momo Momo Gonzalez och Alex Ruiz och de vann finalen med 6-4, 6-1.

När Coello har en bra dag offensivt med sitt krossande spel i de snabba förhållandena i Madrid och när Belas taktiska briljans är på plats är paret svåra att slå.  

Det är parets andra titel för året och den första sedan årets första tävling spelades i Miami i februari. Dessutom har de varit i final på Coellos hemmaplan i World Padel Tour-tävlingen i Valladolid och Fernando Belasteguins hemland Argentina under Premier Padel i Mendoza.

Efter matchen var de två spelarna fångade av ögonblicket.

— Att spela med Fernando är en dröm, jag har alltid beundrat honom och idag måste vi applådera honom för medan många vilade eller tog semester har han fortsatt att träna och gjort en mini-försäsong under sommaren. Han förtjänar den här titeln och alla de kommande eftersom han fortfarande är en av de bästa i världen, sade Arturo Coello efter sin andra titel i karriären.

Han fortsatter

— Det har varit en av de mest speciella turneringarna i mitt liv och jag kommer att minnas den för alltid.

228:e titeln för Bela 

För Fernando Belasteguin har det blivit fler och fler titlar. Detta var hans 228:e titel. Ett rekord som naturligtvis kommer att vara nästan omöjligt att slå.

— Det var länge sedan jag spelade på en söndag, och det var länge sedan min familj i Argentina fick gå upp tidigt för att se mig spela i en final, och jag vill dela det med dem, sade han efter matchen.

Och fortsätter:

— Det är oundvikligt att tiden går och vi idrottare går inte i pension. Det är själva sporten som pensionerar oss. Bakom oss kommer många yngre som är riktiga tävlingsdjur. 

Det var en mer utmanande dag för förlorarna Alex Ruiz och Momo Gonzalez. Några enkla misstag gjorde att matchen aldrig blev så spännande som publiken på Caja Magica i Madrid hade hoppats på.

Ruiz och Gonzalez har visat en nivå som de aldrig tidigare har varit uppe tillsammans den här veckan, vilket sammanfattades i semifinalen mot Lucho Capra och Maxi Sanchez där de stod för en otrolig prestation.


TV: Se läckra bollen från damfinalen. 

Den här artikeln handlar om: