SPT 6 Västerås
Sofia Arvidsson & Baharak Soleymani.
Foto: Viktor Andersson.
Swedish Padel Tour

Barre efter uttåget på hemmaplan: ”Gör jävligt ont, ett mörker”

ANNONS

Det blev inte alls som Baharak Soleymani hoppades på på hemmaplan på Every Padel i Västerås. 
Efter en nagelbitare över tre set är hon och Sofa Arvidsson utslagna. 
De föll mot det helspanska paret Carla Barciela och Carla Rodriguez med 6-3, 5-7, 5-7.

Senast Baharak Soleymani spelade SPT på hemmaplan i Västerås var på SPT Masters i januari, då blev det turneringsseger och jubel. Nio månader senare åkte hon och Sofia Arvidsson ut redan i åttondelsfinalen. 

— Det är tufft, jävligt tufft. Jag är väldigt ledsen. Den här var nog den förlusten som sved mest någonsin. Man ville bara vinna här på hemmaplan och nu gör det jävligt ont, säger Baharak Soleymani till PadelDirekt. 

Förlusten kom trots att mästarna från den senaste SPT:n i Växjö hade en ledning med 1-0 i set. Baharak Soleymani/Sofia Arvidsson brukar vara som starkast när det gäller som mest, men inte den här gången. I både andra och tredje set blev de breakade vid 5-5 — till hemmapublikens stora förtret.

— Jag vet inte, vi har våra lägen. I andra set hade vi breakbollar men lyckades inte. Jag vill inte prata så mycket om om vår prestation. Det jag vill säga är att de spelade väldigt bra, de spelade rätt. Hatten av för dem.

”De gjorde det mesta rätt”

Hon fortsätter: 

— Det är ett mörker nu. Man är förbannad. Alla mina vänner, alla som var där och såg matchen och så kan man inte bjuda de på det. Men jag har gråtit klart nu, nu är det bara att komma igen inför VM-kvalet. 

Det ska kanske inte pratas om en stor skräll. Carla Barciela är en erkänt duktig spelare, som är spansk men som i flera år bott i Sverige. Hennes partner Carla Rodriguez håller även hon hög klass.

— De kämpade på bra och gjorde det mesta rätt. Sen är det den tuffaste lottningen man kan få i första matchen, så är det.

Barciela/Rodriguez ställs nu mot Elsa Mehner och Rebecca Nielsen i kvartsfinalen som spelas 16.00 i dag.


ARKIV: Barre får jobba i bra boll på SPT 5 i Växjö.

Den här artikeln handlar om: