WPT Madrid Master
Fernando Belasteguin & Arturo Coello.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Tacksam Bela till final: ”Vet att en skada vilar runt hörnet”

ANNONS

Fernando Belasteguin och Arturo Coello har tagit steg för steg närmare den där finalplatsen. 
Nu kom den. Efter en semifinal med två ansikten var de till sist paret som drog det längsta strået mot Federico Chingotto och Juan Tello.
Slutresultatet skrevs till 6-1, 3-6, 7-5.

— Jag är väldigt glad nu, vi blir bättre och mer effektiva, säger Fernando Belasteguin i Viaplays sändning efter matchen.

Fernando BelasteguIn och Arturo Coello har visat upp riktigt bra form den senaste tiden och varit nära att gå till finaler i två raka turneringar. Nu räckte det hela vägen för paret som inte varit i final sedan i Valladolid i juni. 

— I två turneringar har vi varit väldigt nära final men vi har mött bra motstånd. Jag är väldigt glad nu, vi blir bättre och mer effektiva. Jag har spelat 35 raka turneringar sedan min skada i fjol och det var länge sedan jag gjorde det. Hela min karriär har jag kunnat spela många turneringar i rad och det är då jag är som bäst, säger Bela.

— Jag vet att en skada vilar runt hörnet så jag kan verkligen intyga er att jag njuter av att spela varje match med Arturo, fortsätter han.

Dedikera finalplatsen till sina föräldrar

21 år yngre Coello, som nästa år ska flytta till Madrid för att växla upp sin satsning, var oerhört glad efter segern och gick ner på knä. Efter det kysste han sin flickvän på läktaren.

— Vi har förlorat två raka semifinaler med små marginaler. Nu ville vi njuta av semifinalen och gå till final. Jag vill dedikera finalplatsen till mina föräldrar. Att jag har nått hit beror enbart på dem, säger Coello. 

I andra set och under en stor del av tredje set spelade framförallt Juan Tello på en riktigt hög nivå men det argentinska paret har en vana att falla på målsnöret och det gjorde de även den här gången. 

I finalen ställs Bela/Coello mot turneringens stora överraskningspar Momo Gonzalez/Alex Ruiz.


ARKIV: Svenska NHL-legendaren lär ut padel i Kanada. 

Den här artikeln handlar om: