WPT Madrid Master
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Ny skräll: Galan/Lebron utslagna i kvartsfinalen — trots märkliga misstaget

ANNONS

Fernando Belasteguin servade vid 5-3 och 40-30. Sedan hände det som inte borde hända. Bela gjorde ett dubbelfel och plötsligt hade Galan och Lebron möjlighet att bryta. Men Bela och Coello vann nästa matchboll, tog det avgörande setet med 6-3, och är klara för semifinal i Madrids Master. Det spansk-argentinska paret vann med 7-6, 4-6, 6-3.

Fernando Belasteguin och Arturo Coello är klara för semifinal i World Padel Tours Madrid Master. Detta efter att ha vunnit och slagit ut världsettorna Ale Galan och Juan Lebron för första gången under hela säsongen.

Men det var ingen rak väg. Vid 5-3 servade Fernando Belasteguin vid 40-30 och gjorde plötsligt ett dubbelfel. Något man sällan ser på den här nivån, särskilt inte i ett så kritiskt ögonblick, särskilt inte från Fernando Belasteguin.

”Bela” såg ut att inte förstå vad som hände och skrattade åt situationen. Det kunde han göra. På den efterföljande Golden Pointen, som var både matchboll för Bela/Coello och brekchans för Lebron/Galan fumlade i stället Galan med returen och träffade nätet.

Det gjorde att det tredje och avgörande setet slutade med seger för Coello/Belasteguin, som presterade både offensivt och defensivt på de snabba förhållandena i Madrid.

Juan Lebron och Ale Galan kom aldrig in i matchen och kunde inte heller komma fram till sina positioner på ett bekvämt sätt. Vid flera tillfällen försökte paret störa motståndarna, vilket inte togs emot väl av publiken som skanderade både Arturos och Belas namn.

Galan: ”Detta stoppar inte laget”

”De spelade grym padel från start till mål. Vi tränar och förbereder inför nästa turnering och försöker utnyttja våra möjligheter på bästa sätt. Detta stoppar inte laget”, skriver Ale Galan på Instagram.

Imorgon möter Belasteguin och Coello vinnaren mellan Paquito Navarro/Martin Di Nenno och Fede Chingotto/Juan Tello.

I den andra semifinalen möts Momo Gonzalez/Alex Ruiz mot Lucho Capra/Maxi Sanchez. 

Mastersturneringen som pågår i Madrid har varit full av skrällar. Världsettorna på både herr-och damsidan är utslagna redan innan semifinalerna. Dessutom åkte Sanyo Gutierrez/Agustin Tapia ut redan i åttondelsfinalen.


TV: Galan med fantastisk räddning på WPT Stockholm. 

Den här artikeln handlar om: