Fernando Belasteguin.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Bela nekar till ryktena: ”Vid förlorad rättegång måste jag betala ur egen ficka”

ANNONS

I en intervju i podcasten El Larguero pratade Fernando Belasteguin om den nuvarande konflikten mellan WPT och spelarna och den stämning som WPT gjort mot spelarna. 

— Om jag förlorar stämningen mot WPT måste jag betala för den själv ur egen ficka Belasteguin till El Larguero. 

Det är komplicerade tider med många konflikter i padelvärlden. Premier Padel intåg har lett till stämningar och bråk mellan de och World Padel Tour. I en intervju med El Larguero pratade legendaren Fernando Belasteguin om situationen.

- Padel har vuxit mycket med alla aktörer var för sig, men jag tvivlar inte på att vi alla kommer att stå på samma sida i framtiden. Jag ser det som möjligt eftersom padel är en sport som tillåter oss att arbeta för sportens bästa och lämnar utrymme för alla, säger Belasatguin.

Herrspelarna har beslutat att fortsätta att delta i World Padel Tour-turneringarna samtidigt som de tävlar på Premier Padels tour. På grund av denna dubbla konkurrens har Setpoint Events (ägare till WPT) beslutat att stämma spelarna för kontraktsbrott.

- Vi visste att vi kunde ske men vi som frilansare bestämde oss för att vi kunde spela var vi ville eftersom vi litar på dem som ger oss juridiska råd.

Han fortsätter...

- Både spelarna och WPT har visat stor professionalism i denna konflikt. De gör turneringarna allt bättre och vi erbjuder bästa möjliga show på banan.

Det har förekommit rykten om att spelarna, om de förlorar stämningen med WPT, skulle få stöd av QSI (Qatar Sports Investment) och Premier Padel, som skulle svara ekonomiskt på stämningen Så är inte fallet, menar   Bela:

- Om vi förlorar rättegången med WPT har vi inget stöd från Premier Padel. Även om PPA (Professional Padel Association) har undertecknat åtaganden med PP, har vi som individer ingenting undertecknat. Det finns inget undertecknat med PP, inte heller med Al Khalafi (Nasser, ordförande för QSI) eller någon annan. Om jag förlorar rättegången med WPT måste jag betala allt ur egen ficka.

Den här artikeln handlar om: