Carlos Alcaraz spelar padel så ofta han får chansen.
Foto: Bildbyrån
Internationell padel

Världsettan i tennis: "Jag älskar padel"

ANNONS

Den nya världsettan i tennis, Carlos Alcaraz — även kallad "Rafael Nadals efterträdare", lovordar padel.
Tillsammans med andra tennissjärnor spelar han padel så ofta han får chansen.

— Det är en mycket attraktiv sport att spela och att titta på, sade tennisstjärnan när han gästade spansk tv.

Det var i det populära programmet "El Hormiguero" som världstennisens stora stjärnskott Carlos Alcaraz talade positivt om padel.

— Jag älskar padel. Närhelst jag kan så spelar jag med Juan Carlos Ferrero och mina vänner på akademin, uttryckte Alcaraz. 

“Jag vet att många andra har en annan åsikt”

Det är ingen hemlighet att padel är en vattendelare inom tennisvärlden. Särskilt eftersom padel till och med passerat tennis i Spanien när det gäller antalet licenstagare — något som möjligen oroar vissa kritiker.

— Det är en mycket attraktiv sport att spela och att titta på. Jag vet att andra har en annan åsikt, men detta är min, sade Alcaraz i tv-programmet. 

Att en sådan storstjärna inom tennis som den nykrönte vinnaren av US-open — Carlos Alcaraz, talar så positivt om padel kan vara viktigt för att de två sporterna kan växa tillsammans sida vid sida och inte se varandra som konkurrenter.

Även Rafael Nadal har visat intresse för padel och han har själv investerat i sporten. Men för de padelfans som tänkt att det därför bara är en tidsfråga innan Rafa själv tar upp padelracket, blev nog en gnutta besvikna när han i en intervju konstaterade att han inte är någon vidare bra padelspelare.     

 


ARKIV: Se den fina bollen mellan Galan/Lebron & Yanguas/Nieto på WPT Stockholm. 

Den här artikeln handlar om: