SPONSRAT INNEHÅLL
MATCHi Playlist.
Foto: MATCHi

Padelboard by MATCHi introducerar nytt spelkoncept

I februari tidigare i år blev Padelboard — en av de ledande turneringsplattformarna för padel — en del av MATCHi.
Tillsammans lanserar de nu det nya spelkonceptet: “MATCHi Playlist”.

— Lanseringen av MATCHi Playlist innebär att vi tar ett steg, från att ha varit en plattform för olika typer av Americano/Mexicano, till en mer komplett turneringsplattform. Senare i höst släpper vi även gruppspelsfunktion tillsammans med slutspelsträd, säger Robin Lundgren som är en av grundarna till Padelboard by MATCHi. 

Tanken är att du ska kunna använda Padelboard Arena till både större helgturneringar, men även till klassiska quick tournaments på 1-3 timmar, fortsätter han. 

Appen Padelboard grundades i april 2020 av Robin Lundgren tillsammans med ett gäng padelentusiaster. Syftet var att skapa en teknisk enkel lösning på problemet med Quick Tournaments som på den tiden hanterades med hjälp av kortlekar och hemmasnickrade excelark, berättar Robin Lundgren.

“Göra turneringar till perfektion” 

Padelboard blev snabbt populär och de fick frågor från många hallar om de kunde ta fram en plattform utifrån deras önskemål och deras behov. 

— I oktober 2021 lanserande vi därför Padelboard Arena som är framtagen i nära samarbete med flertalet anläggningar. Än i dag ligger vi nära anläggningarna och utvecklar plattformen utifrån deras behov och i kommunikation med dem. Vårt mål från start har hela tiden varit att göra turneringar till perfektion, därav har vi aldrig lagt fokus på att bli en bokningsapp eller försöka skapa community eller matchning av spelare. 

MATCHi Playlist har spelats i Danmark ett par år nu. Till slut blev det så populärt att det hemmabyggda excelarket inte klarade mängden, säger Robin Lundgren: 

— Ett par hallar hörde av sig till oss och vi lyssnade nyfiket och insåg att detta spelkoncept kommer bli väldigt populär om det bara finns en stabil plattform att erbjuda marknaden. 

På vilket sätt gynnar det spelare? 
Till en början kommer MATCHi Playlist att baseras på en ny spelform - Beat the box. Spelformen löser tre väldigt viktiga saker för spelaren. Produktägare, Niklas Engström, förklarar. 

— Du fördelas på en bana med tre andra spelare som våra algoritmer känner att du är jämn med. Spelar du bra en kväll klättar du i rankingtabellen och får möta ännu tuffare motstånd nästa gång du spelar. Vi löser alltså ”matchmaking” där du högst troligt får spela med spelare på din nivå som du kanske aldrig spelat med tidigare. 

En annan fördel med MATCHi Playlist är att den minskar stressen som många spelare kanske upplever vid andra typer av upplägg, menar Niklas Engström: 

— Eftersom varje match är 30 min (3x30) så slipper du den stress som jag vet att många spelare upplever med Americano eller Vinnarbana. Får du en dålig start har du gott om tid på dig att komma igen, du kan slipa på taktik och du hinner uppmärksamma, och förhoppningsvis utnyttja, dina motståndares svagheter. 

Han fortsätter: 

— Du behöver inte heller springa mellan olika banor. Du stannar kvar på samma bana under hela eventet, när 30 minuter har gått och du har registrerat ditt resultat, och druckit lite, snurrar ni helt enkelt i bollen och en ny match är i gång. Alla ska spela med alla i er boll. 

Tävlingskänslan i fokus 

— Det sista och det vi spelare kanske älskar mest är såklart tävlingen. Du vill ligga i topp, du vill gå förbi dina vänner och det bästa är att tabellen lever cirka sex månader och du har gott om tid på dig att spela upp dig. Det finns en funktion i Padelboard Arena som gör att arrangören enkelt kan dela tabellen i sociala medier, på sin hemsida, eller på skärmarna i hallen.

Hur har mottagandet av MATCHi Playlist varit bland spelare? 
— Vi har gjort en smyg-release på ett tiotal hallar som har fått testa plattformen och återkomma med feedback, ett utmärkt sätt att jobba bort barnsjukdomar också. På de hallar vi startat upp har feedbacken från spelarna varit över förväntan, detsamma gäller antalet spelare per event och att det faktiskt fylls upp även när det körs tre gånger per vecka. 

En av dem spelare som fått möjlighet att prova på konceptet redan nu är Paula Lundin, från Helsingborg, som har spelat padel i ungefär tre år. 

— Jag tycker att det är ett jätteroligt sätt att vara med i en turnering under längre tid samt att man kan göra det utefter sitt eget schema, säger hon till PadelDirekt. 

“En bra funktion för att hitta nya padelvänner” 

Paula Lundin har hunnit testa på MATCHi Playlist i ungefär tre veckor berättar hon och utöver själva rankingsystemet uppskattar hon även den sociala biten som funktionen öppnar upp för: 

— Jag har även märkt att det var ett bra sätt att hitta nya padelvänner på, eftersom man hittar, åtminstone till en början, spelare på likvärdig nivå som en själv. 

Ytterligare positiva aspekter med MATCHi Playlist är enligt Paula Lundin att man kan följa sin egen prestation från varje runda och att det på så vis blir som ett individuellt rankingsystem. 

Vidare säger hon att det är ett väldigt enkelt att använda sig av funktionen och appen i sin helhet — det spelar ingen roll vilken ålder eller kunskap man har, vem som helst klarar av det. 

Kommer du fortsätta att använda MATCHi Playlist? 
— Ja absolut, har man inte tid att vara med i fasta seriesystem när det krockar med annat, så kan man köra ett individuellt system och det är jättekul att följa sin egen prestation, säger Paula Lundin. 

"Skapar ett engagemang i hallen" 

Även som anläggning gynnas man av MATCHi Playlist — det intygar Oliver Trulsson som är hallchef på Padel Crew i Helsingborg — världens största padelanläggning som fått vara med och provköra den nya funktionen. 

— Det har fungerat jättebra, jag tror att intresset för en ny spelform har efterfrågats bland många spelare och mottagandet har varit fantastiskt bra, säger han till PadelDirekt. 

En stor fördel med MATCHi Playlist och en anledning till att det mottagits så väl bland spelare på Padel Crew, tror Oliver Trulsson beror på att den gör det enklare för spelare att hitta likvärdigt motstånd:

— MATCHi Playlist är ett väldigt bra verktyg att ha för oss då det skapar jämnare matcher. Tittar man på Americanos eller Vinnarbana så blir de spelformerna ofta rätt ojämna när man ska söka sina motståndare. Med MATCHi Playlist blir det tydligt att man är den ranking man är och det finns inte samma utrymme att underskatta eller överskatta sin egen förmåga, säger han. 

Samtliga befintliga kunder hos Padelboard Arena kommer få tillgång till MATCHi Playlist från och med måndag 19 september. 

Mer info om det nya konceptet och hur du enkelt öppnar ett abonnemang hittar du här: https://playmore.matchi.com/sv/competition


Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Padeldirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Padeldirekt, Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Padeldirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten