Notification
Genrebild: Arturo Coello & Fernando Belasteguin.
Swedish Padel Open.

Arrangören efter WPT Stockholm ”Lyckades få till en fantastisk produktion”

Nu är det är det tre dagar sedan finalerna spelades klart på Swedish Padel Open i Avicii Arena. 
Styrelseledamoten for arrangören Swedish Padel Open, Nicklas Persson, tar med sig både positiva saker och grejer att jobba vidare på.

— Vi ville så klart slå rekord, säger Nicklas Persson till PadelDirekt.  

För första gången någonsin har en World Padel Tour-tävling spelats i Stockholm — med världseliten på plats både på dam- och herrsidan. Utifrån ett arrangörsperspektiv låter det så här efteråt:
 
— Vi märker en viss skillnad på arenorna i Stockholm respektive Malmö. Malmö Arena är en nyare och modernare arena, en mycket tajtare arena,  det gör att den är mindre arbetskrävande men som tur är har vi fått bra support från teamet på plats. Avicii Arena är en större skapelse som också gör det svårare att få till den sköna feelingen men jag tycker att vi lyckades få till en fantastisk produktion tillsammans med teamet under ledning av Malin Persson på Swedish Padel Open, säger Nicklas Persson. 

Biljettförsäljningen landade till sist på över 20 000 biljetter. Under svenskdagen i onsdags såldes cirka 3 000 biljetter.  

— Det är rekord för oss, det är nog dubbelt så mycket som vi haft innan. Under onsdagen och torsdagen hade vi mer publik än det varit ute i Europa.  

Han fortsätter:  

— Sen vill man alltid ha mer. Under lördagen sålde vi ca: 6 000 biljetter, under söndagen ca: 5 000 biljetter, men vi ville såklart slå rekord.  

Varför gjorde ni inte det då?  
— Det är en bra fråga men det kan man inte alltid göra. Vi ska titta på helheten men padel-communityn i södra Sverige är tre år äldre så det kan vara en av anledningarna, sen det är inte lika många event i Skåne som konkurrerar om uppmärksamheten som i Stockholm. Samtidigt bor  det mycket fler folk i Stockholm så potentialen finns definitivt, det har vi sett och märkt under denna härliga padelvecka. Produktionen av turneringen är betydligt dyrare i Stockholm vilket avspeglas på biljettpriserna, vilket i sin tur kan göra att vissa väljer att endast köpa biljetter till en dag istället för flera som det var i Malmö.

”Det finns dock bara en centercourt”

Under torsdagen uppmärksammade undertecknad det faktum att Carolina Navarro, som har svenskt pass och ska spela för Sverige i EM-kvalet om två veckor, inte fick spela på centercourten utan fick spela sin åttondelsfinal på Ledap i Sollentuna.  

— Det är alltid en strid på kniven där med hur vi ska lägga matcherna och vilka som anses vara stora publikfavoriter. Detta var ett svårt fall så klart och här har tv och WPT också en del att säga till om. Så vi tog beslutet att flytta deras match till Sollentuna, och det kan man ju som svensk tycka är lite trist. I detta fall valde vi att göra så men det kanske vi inte gör nästa gång.  

Men ni hade haft mandat att kunna placera henne på centercourten?  
— Det hade vi. Samtidigt fick Bela (Fernando Belasteguin) spela sina två första matcher på bana två, han hade såklart velat spela dem på centercourten. Det finns dock bara en centercourt och det är hårt tryck på den, så det är inte bara Navarro som fick spela på annan bana än centercourten. Jag är dock övertygad om att vi fick ihop ett bra helhetskoncept för både arena- och TV-publiken, det är i i alla fall den feedback vi har fått från både publik, spelare, sponsorer, WPT och Viasat så nu laddar vi om för Areco Malmö Padel Open 9-13 november, det kommer att bli riktigt kul det också, avslutar Nicklas Persson. 


Köp biljetter till WPT Malmö här. 


ARKIV: Garrido med läckert slag.