Paquito Navarro & Martin Di Nenno.
Foto: World Padel Tour
Internationell padel

"Rankingen är inte det viktigaste"

ANNONS

Paquito Navarro och Martin Di Nenno spelade final i WPT Swedish Open i helgen, där de förlorade i tre set mot världsettorna, Lebron och Galan. 
I en intervju med PadelDirekt berättar Paquito Navarro om parets nuvarande läge, fokus på att återfå självförtroende i sitt spel och hur han känner sig efter att ha förlorat andraplatsen på rankingen.

— Just nu är rankningen inte det viktigaste för oss, säger Paquito till PadelDirekt.

Paquito Navarro och Martin Di Nenno är utan tvekan ett av de bästa paren i världspadel. Den nivå som visades under den sista halvan av säsongen 2021 ledde till att de intog plats nummer två i WPT-rankingen där de slogs mot Juan Lebron och Ale Galan på toppen.

Den nuvarande säsongen har varit lite mer uppochner för paret. Spanjoren och argentinaren har bara vunnit en World Padel Tour-titel hittills i år (samt en Premier Padel-titel). Vilket ledde till att de i förra veckan förlorade andraplatsen på rankingen till Sanyo Gutiérrez och Agustín Tapia.

Ni har förlorat er andraplats i rankingen. Hur känner du dig inför det?
— Sanningen är att vi inte är oroliga för det just nu. Självklart skulle jag hellre vilja vara nummer två, eller varför inte ett... men vi är mer fokuserade på att hitta den bästa versionen av vårt spel. För om vi spelar bra vet vi att vi kan slå vilka som helst, och det är vad vi fokuserar på just nu. Just nu är rankingen inte det viktigaste för oss.

Paret har deltagit i alla turneringar som har spelats hittills, både på World Padel Tour och på Premier Padel. Men det här fullspäckade schemat verkar inte påverka spanjoren.

— Jag är 33 år, men jag mår väldigt bra fysiskt. Det här året och nästa år kommer att bli svårt för alla, men vi kommer att göra vårt bästa.

Förra året avslutade ni på en mycket hög nivå, vilket ledde till att ni utmanade om förstaplatsen. Kommer ni att kunna nå den nivån igen?
— Jag hoppas det. Jag vet att vi måste få mer självförtroende i vårt spel, och när vi väl gör det vet vi att vi är ett av de bästa paren, vilket vi bevisade förra året.


ARKIV: Se Paquito Navarros läckra slag från WPT Stockholm.  

Den här artikeln handlar om: