Svensk Padel

Studio Padel: ”Kommer fortsätta tjata om att sända SPT”

ANNONS

Studio Padel klev in i padelsveriges hjärtan för ett par år sedan och har sedan dess blivit en maktfaktor att räkna med.
Under Padel Expo så blev de intervjuade av Jesper Hussfelt på PadelDirekts seminariescen.

Det var många av Studio Padels succéer som hann beröras under halvtimmen de intervjuades på scen, men något som Jesper Hussfelt också berörde var den omtalade turneringen på Gotland där flera leverantörer och Studio Padel inkluderat blev blåsta på betalning efter att arrangören begärts i konkurs.

— Det som hände på Gotland är inte så roligt att prata om. Vi hade jobbat med arrangören tidigare, men här blev det fel och de gick i konkurs dagen efter eventet. Vi tror inte att de var ute efter att blåsa oss utan det tog helt enkelt på sig för stora skor, säger Niklas Edin. 

— Bättre dialog hade löst detta. Enligt den dialog vi haft så kunde vi inte misstänka detta. Vi hade hört att det sålts 1 700-1 800 biljetter, men första matchen var det jag och Niklas Edin i Visby, konstaterar Fredrik Nordin.

På frågan om hur de ser på svensk padels framtid så konstaterar både Nordin och Edin att den ser ljus ut, men att man måste få fram padelspelare som inte kommer från tennisen.

— Vi satt med Mike Yanguas Sr och pratade för en stund sedan. Han bor ju i Helsingborg nu och är ett bra exempel på personer som vi måste få hit för att utveckla sporten. I samtal med Daniel Windahl så sa han att han kommer jubla när det kommer fram en ung svensk kille som slår honom, men att det är en bit dit än.

Bygger för stort event på hemmaplan

I samband med deras påkostade evenemang och turneringar så har Studio Padel även fått en del kommentarer kring att de skämmer bort de svenska spelarna.

— Tittar man ett år tillbaka när Simon (Vasquez) fick spela mot toppspelarna så blev det nästan så att tittarna förväntade sig att han skulle vinna och att vi skulle gå från en nivå till den högsta helt plötsligt. Det är inte riktigt så det funkar. Även bland spelarna kunde man se detta.

Hur ser då Studio Padels framtid och kommande satsningar ut? Först ut är deras storsatsning Studio Padel Showdown i Sundsvall på hemmaplan och därefter har de även finalerna av Svenska Padelcupen i Göteborg på schemat.

— Vi är inte vana att ha en planering som sträcker sig längre än två-tre månader. Det är lite unikt, säger Niklas Edin.

— Det finns planer. Något vi lovat är ju ett tack till alla som byggt upp denna sport. En turnering med Bobby Seger, (Andreas) Påhlsson. Jag kommer säkerligen också fortsätta att tjata på förbundet om att vi ska sända SPT. Vi har sagt det: att vi har en riktig tour, och det är SPT. Utöver det så kommer vi fortsätta utveckla Betsson Padel Tour.


ARKIV: Caye med hoppsmash på WPT-kvalet. 

Foto: Padel-Television. 

Den här artikeln handlar om: