WPT STOCKHOLM
Ari Sanchez och Paula Josemaria vinner WPT Stockholm.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

TV: Sverige-drottningar efter galen överkörning i finalen

ANNONS

Ariana Sanchez och Paula Josemaria är segrare av Swedish Padel Open i Stockholm.
De besegrade världsettorna Ale Salazar och Gemma Triay i två raka set.
Finalen på Avicii Arena slutade 6-1, 6-1 till världstvåorna som fick ta emot jublet av publiken. 

Avicii Arena

— Vi spelar otroligt bra padel idag, vi kompletterar varandra väldigt väl och det syntes extra tydligt idag. Vi är superglada, säger Paula Josemaria till PadelDirekt efter finalen. 

Ariana Sanchez/Paula Josemaria rev i gång finalen på Avicii Arena i Stockholm och rusade ifrån sina motståndare i första set. Poäng efter poäng skrevs till deras fördel och världsettorna hade inte mycket att sätta emot. Första set blev en snabb historia och slutade 6-1.

Men att det blev en sådan överlägsen seger idag lägger Josemaria inte särskilt stor vikt vid:

— Våra nivåer är väldigt jämna och en annan match skulle lika gärna kunna kräva tre set. Men i dag var vi riktigt bra, när vi spelar på den här nivån är vi svårslagna och det utnyttjade vi till fullo idag, fortsätter Josemaria. 

Festen fortsatte i inledningen av andra set. Allting flöt på för firma Sanchez/Josemaria som också hade publikens stöd i ryggen. De var helt  överlägsna sina motståndare matchen igenom och andra set var över nästan lika kvickt som det första. Matchen slutade med förkrossande 6-1, 6-1 — det var spel mot ett mål. Och precis som när WPT sist var i Sverige — i Malmö i november fjol — var det Sanchez/Josemaria som stod högst upp på tronen.

— Tack för att ni är här, vi är verkligen glada att få spela i Sverige. Vi har bra minnen från Sverige från Malmö i fjol, vi ville göra en match som då, och det gjorde vi. Vi är så glada.

Knallhårt om titeln som årets par  

Vid 0-40-underläge och fyra matchbollar för Ari och Paula chansade Triay/Salazar och lyckades rädda två poäng. Men det räckte inte längre än så — världsettorna var paralyserade och hittade aldrig in i matchen — denna förmiddag låg då flera kapitel efter Sanchez/Josemaria i deras textbok-padel. Efter segern gick Ari ner på knä och kramade om sin partner.  

Hur är det att spela här i Sverige och i Avicii Arena?
— Det var häftigt att det var så mycket publik idag och vi är väldigt glada att få chansen att spela här. Padel växer och utvecklas väldigt mycket i Sverige och standarden på allt runt omkring här är så hög, så det är väldigt häftigt att få vara med om det, säger Josemaria.

Segern gör att det nu är knallhårt på racet för vilket par som ska tituleras årets bästa efter att den sista turneringen spelats. Ari/Paula har nu 10 715 poäng var. Gemma/Ale har 10 720 poäng var. Titeln var Ari och Paulas andra raka på WPT.

Den här artikeln handlar om: