WPT STOCKHOLM
Juan Lebron & Ale Galan vinnare av Swedish Padel Open.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Galan/Lebron mästare i Stockholm i kontrasternas match

ANNONS

Ale Galan och Juan Lebron är mästare av World Padel Tour Stockholm. Trots storspel av Paquito Navarro och Martin Di Nenno i första set övergav världsettorna aldrig sitt spel och visade återigen varför de är högst upp på WPT-tronen. Matchen slutade 6-7, 6-2, 6-1. 

Avicii Arena

Herrarnas final blev raka motsatsen från damernas som spelades tidigare under förmiddagen. Det tog nästan längre tid att avgöra första set för herrarna än vad hela damfinalen tog att spela.

Paquitos namn ekade under stora dela av matchen i arenan, men det skulle snart övergå i ett ylande när Galan och Lebron tog tillbaka taktpinnen i matchen. 

Sverigefavoriten Paquito Navarro och parhästen Martin Di Nenno inledde dock starkast, till publiken i Avicii Avici Arenas stora glädje. Det var som att se tillbaka på deras superhöst förra året. 

Martin Di Nennos fötter slutade aldrig att springa men det var framförallt Paquito Navarro som var sådär påkopplad som bara han kan vara, på centercourten på Avicii Arena. Det glödde i hans ögon i varje slag och det mesta gick deras väg. De fick ett tidigt break i matchen och gick upp i ledning med 3-1. 

Världsettorna Ale Galan och Juan Lebron spelade ändå, sin vana troget stenhårt och trots underläget räddes de inte att panga på från egen baslinje. Vilket gav resultat och efter att ha breakat tillbaka till 3-3 höll båda lagen sina resterande servar. Det krävdes ett tid break för att avgöra första set och till slut drog Navarro/Di Nenno längsta strået med minsta möjliga marginal: 7-6 slutade första set.

Ylandet tog över i Avicii Arena

Men i andra set hände något. Världsettorna lade i en ny växel samtidigt som Paquito Navarro inte kändes lika påkopplad och glöden i hans ögon verkade ha slocknat. I kontrast från första set rann siffrorna i väg i det andra och Ale Galan och Juan Lebron smällde hem det med siffrorna 6-2. 

Början av det tredje och avgörande set inleddes likt det andra och ju längre matchen fortskred desto tydligare blev det vart finalen barkade. Det fanns bara ett håll — och det var åt Galans och Lebrons. 

Publiken försökte tappert få i gång Paquito Navarro men, med undantag för några ljusglimtar och delikatesser signerade Paquito, såg det stundtals ut som att han helt hade givit upp.

Till slut klara mästare 

Martin Di Nenno jobbade på i vanlig ordning och sprang på alla bollar — men förgäves. Ale Galan och Juan Lebron var helt enkelt för starka och kunde tämligen enkelt dra i från ordentligt. 

Navarros namn slutade eka i Avicii Arena och inte ens publiken orkade stå emot spanjorerna. När Lebron gång efter varannan gjorde omöjliga smashar nästan från sig egen glasvägg började det ylas mer och mer i arenan. 

Slutsiffrorna skrevs 6-7, 6-2, 6-1 och som så många gånger förr utropades Ale Galan och Juan Lebron som segrare av World Padel Tour — helt och hållet välförtjänt.

Den här artikeln handlar om: