PADEL EXPO
Anton Erlandsson, mässchef Padel Expo.
Foto: Viktor Enbacka
Padel Expo 2022

Mässchefen nöjd: "Utställare och besökare från hela världen”

ANNONS

Mitt bland folkvimlet under Padel Expos andra dag syns mässchef Anton Erlandsson vandra runt för att se så att allt flyter på. Det är en nöjd Erlandsson som tar sig tid att prata om hur mässan flutit på när hälften är avklarat.

Folkströmmen under de två första dagarna av Padel Expo har varit stabil och intresset för alla utställare samt programmet på banorna har varit stort.

— Det känns faktiskt väldigt bra. Igår hade vi en väldigt lyckad B2B-dag och idag har det varit väldigt många allmänna besökare. Efter lunch har besökarströmmen varit större också, säger Erlandsson

Hur har utställarna upplevt mässan hittills?
— Intrycket har varit jättefint. Vi har väldigt många internationella utställare också och de har varit väldigt imponerade och en vanlig kommentar har varit att man verkligen tycker det är stort.

Erlandsson fortsätter: 

— Det är faktiskt hela 37 utländska utställare som kommit till Sverige och är på plats. Utöver det är det även besökare från hela världen här. Jag har sprungit på människor från Turkiet, USA, Dubai och hela Norden. Både privatpersoner och personer som representerar företag.

“Prova racket är den största succén”

På mässan finns det flertalet uppmonterade testbanor och Erlandsson säger att banaktiviteterna varit populära.

— Igår mötte kända fotbolls-och hockeyspelare varandra och idag har vi haft en kändisturnering bland annat. Det har varit publikmagneter. Även nu när vi snackar så håller Dani Dios i en lektion på banan här intill. Och det har varit fullt på läktarna i två timmar.

Förutom de fasta programpunkterna så har även privatpersoner haft möjlighet att låna rackets av utställare för att kunna testa dessa på demobanorna.

— Det har kanske varit den allra största succén, konstaterar Erlandsson.

Är det något med mässan som inte gått som planerat?

— Mässan var ju planerad innan pandemin och framskjutandet har gjort att besöksantalet gått ner. Sedan är det även ett litet problem att det är krock med World Padel Tour i Avicii Arena. Det är utanför vår makt, men besöksantalet har ändå varit bra. Det har varit tusentals personer här. Vi ser även att många besökt både mässan och WPT-eventet.

Erlandsson påpekar även att mässan haft besök av en hel del internationella medier som velat granska evenemanget. Han menar att de inte trodde det skulle bli såhär stort.

— Jag har träffat medier från Spanien, Italien och Turkiet bland annat.

Imorgon, söndag är det mässans sista dag och då spelas även finalerna i de sanktionerade turneringarna för P- och F16 samt dam och herr.

Den här artikeln handlar om: