Foto: Bildbyrån
Padel-VM

Padel-VM flyttas från Qatar

ANNONS

Världsmästerskapen i padel är en och en halv månad bort. Nu har Internationella padelförbundet (FIP) gjort ett uttalande om att byta värdland.

Världsmästerskapen i padel skulle som bekant hållas i Qatar med start den 31 oktober. Nu går FIP ut på sin officiella webbplats och ändrar värdlandet.

Det nya värdlandet blir Förenade Arabemiraten och tävlingen kommer att hållas i Dubai.

Så här skrev FIP i ett pressmeddelande som släpptes under gårdagen: 

"När det gäller platsen för evenemanget, på grund av vissa force majeure-frågor som hindrade Qatar Federation (QTF) från att organisera evenemanget på de planerade datumen, har FIP:s styrelse beslutat att XVI:e upplagan av världsmästerskapen i padel kommer att äga rum i Dubai, Förenade Arabemiraten, från den 31 oktober till den 5 november 2022 och kommer att organiseras av den anslutna medlemmen UAEPA tillsammans med FIP".

De skriver också att det är det första världsmästerskapet med prispengar. En total summa på 500 000 euro, cirka 5 347 000 kronor, kommer att delas lika mellan de deltagande förbunden. Prissumman är i paritet med den som Premier Padel erbjuder. 

 


ARKIV: Se när Daniel Alfredsson visar kanadensarna padel. 

Den här artikeln handlar om: