WPT Stockholm
Pierre Bonfré & Viktor Stjern.
Foto: Viktor Andersson.
World Padel Tour

Stjern/Bonfré utslagna ur WPT Stockholm — men de bjöd på show

ANNONS

Göteborgarna Pierre Bonfré och Viktor Stjern kom till Stockholm och bad inte om ursäkt. 
Mot det meriterade paret Agustin Silingo/Juan Cruz Belluati blev dock till slut för tufft.
2-6, 1-6 skrevs siffrorna till.

AVICII ARENA

Inför vad som hade hunnit bli 250 till 300 personer gjorde Viktor Stjern och Pierre Bonfré precis det som förväntades av dem. De klev in i Avicii Arena och bjöd upp till dans. De vrålade vid vunna poäng, de vevade i gång publiken och de spelade med energi.

— Det var jäkligt roligt att spela och det är ju en fantastisk inramning här. Vi hade hoppats på en lite senare tid så hade det kanske varit ännu fler här som kollade, men vi hade inte riktigt mandat till det, säger Pierre Bonfré och ler. 

Hans partner in crime, Viktor Stjern stämmer i och trots förlusten menar han att de kände sig hemma i spelet. 

— Vi fick en toppenstart, vände 0-30 till game-vinst i första och vi fick skrika av oss och publiken var med oss så vi kände nästan att vi kunde slappna av där, säger han. 

Men i takt med att matchen gick så försvann det där första momentumet mer och mer. Även om svenskarna stundtals tände till och slet föredömligt för varje poäng, rann siffrorna iväg.  

— Ja, jag tycker kanske vi förtjänade några till games, men 0-5 i Golden Points mot ett sådant här motstånd när vi redan är underdogs det håller inte, säger Stjern. 

Till slut blev resultatet som väntat men få var nog missnöjda med det. Publiken fick en show, Stjern/Bonfré fick visa vad de går för mot riktigt bra motstånd och Agustin Silingo/Juan Cruz Belluati fick ta sig vidare.

— Vi är sjukt tacksamma för de som kom hit och kollade och peppade oss från läktaren. Det kändes att vi fick bra stöd i de medgångarna vi hade i matchen och det försökte vi utnyttja maximalt, säger Bonfré.

Bonfré och Stjern är inte bittra efter förlusten och ser fram emot att se resten av svenskarna spela under kvällen.

— Nu ska vi heja fram Barre och Sofia och sen Simon och Danne ikväll för ju bättre det går för oss svenskar desto bättre är det för sporten när fler får upp intresse för den, säger Viktor Stjern.

Den här artikeln handlar om: