WPT Stockholm
Daniel Windahl / Simon Vasquez.
Foto: Matthias Larsson.
World Padel Tour

Festen som kom av sig — Windahl/Vasquez tappade set-ledning

ANNONS

Det var upplagt för fest och nya kapitel i den svenska padelhistorie-boken — men festen kom av sig. 
Daniel Windahl och Simon Vasquez tappade sin setledning till förlust, 6-3, 4-6, 0-6, mot 35-rankade Jorge Ruiz och Salvador Oria (45).

Avicii Arena

Under hela dagen kom det fler och fler personer in till Avicii Arena för att stötta svenskarna och pulsen ökade för varje minut. Daniel Windahl och Simon Vasquez hade mest WPT-erfarenhet, hade fått enklast motstånd på pappret, men tog inte chansen.

— Vi spelar bra både första och andra set, och vi har flera goda chanser i andra men vi tar inte vara på det, säger en besviken Daniel Windahl till PadelDirekt efter matchen. 

Det såg så bra ut för Windahl/Vasquez. De hade gett sig själva perfekta förutsättningar, setledning, momentum och en publik i ryggen. Men bit för bit rämnade det för det svenska paret som hade chansen att skriva historia som första helsvenska par att vinna en match i en huvudturnering på World Padel Tour.

— Det var gåshud när vi klev in i arenan inför matchen, men inte riktigt lika mycket gåshud nu i efterhand kan man lugnt säga. 

Windahl fortsätter:

— Men ja, spelar vi som vi gör i första set så har jag inga som helst tvivel på att vi kan ta sådana här matcher i två raka set i framtiden, både jag och Simon har nivån i oss, men det räcker inte idag tyvärr, säger han.

Efter att ha blivit brutna direkt i första set var det som att luften centimeter för centimeter gick ur dem. De förlorade ett relativt jämnt andra set men i tredje var det ridå ner. Oria/Ruiz hittade rätt taktiskt, de lobbade mer och mer på Simon Vasquez som till slut blev så trött att han fick kramp.

Allt som allt stod de båda svenska spelarna för en riktigt stark insats. Det fanns perioder i matchen där de såg oslagbara ut. Simon Vasquez försvarade sig på hög WPT-nivå och Windahl tog poäng både på kraft och via fina passeringar. 

De bästa svenskarna är inte där ännu, men bit för bit närmar de sig WPT-toppen. 

Den här artikeln handlar om: