WPT STOCKHOLM
Sofia Arvidsson & Baharak Soleymani.
Foto: Viktor Andersson.
World Padel Tour

Soleymani/Arvidsson utmanade topprankade paret — i ett set

ANNONS

Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson åkte ur Stockholms WPT — men de gjorde det med den äran efter att ha givit superparet Riera/LLaguno en riktig match i första set. 6-4, 6-0 slutade matchen. 

AVICII ARENA 

— Jag tar med mig väldigt mycket från första set. Vi spelade jättebra, säger Baharak Soleymani till PadelDirekt. 

Den på förhand allra tuffaste lottningen av samtliga svenskspelare inför huvudturneringen hamnade hos Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani. De ställdes mot världsnian respektive världstian i Virginia Riera och Patricia Llaguno — en match där svenskarna ändå utmanade det spansk-argentinska paret rejält — åtminstone i första set. 

— Vi får spela och vi håller oss till planen. Vi hade verkligen en go känsla där, vi inledde bra med bra energi. Det var länge sen jag kände att jag var så fokuserad, säger Baharak Soleymani till PadelDirekt. 

Publiken inne på Avicii Arena fick i inledningen av matchen chansen att applådera och jubla flera gånger om när Barre och Sofia gång på gång hittade förbi sina motståndare. 

— Första set får vi faktiskt de att röra på sig och spelar förbi dem och vi vinner poängen, fortsätter Soleymani.

”Det blir ett ras”

Men i takt med att matchen fortskred tappade svenskduon sitt momentum och världsparet hade det betydligt enklare att hitta poäng i andra set jämfört med det första.

— Jag vet inte vad som händer i andra set, det blir ett ras. Vi får liksom ingenting gratis och så avviker man från planen. Men jag vet inte, jag vill ut och spela mer, jag vill ut och spela som i första set. Från andra tar jag inte med mig nånting. 

Soleymani/Arvidsson orkade inte riktigt hänga på i Rieras/Llagunos tempo och till slut rann siffrorna i väg och matchen slutade 6-4, 6-0. 

— Det var riktigt kul att vara här, jag vill bara ut igen. Stämningen var bra, man hör ju litegrann, men man är så jäkla inne i det.


TV: Se Daniel Alfredsson på padelbanan. 

Den här artikeln handlar om: