WPT STOCKHOLM
Anna Åkerberg/Amanda Girdo.
Foto: Viaplay.
World Padel Tour

Åkerberg/Girdo chanslösa på WPT Stockholm: ”Känner oss mindre”

ANNONS

Först ut att spela bland de svenskar som tilldelats wild card till huvudturneringen på World Padel Tour Stockholm var Anna Åkerberg och Amanda Girdo.
De ställdes mot tufft motstånd i Alix Collombon och Jessica Castello, som besegrade svenskorna med klara 6-1, 6-2.  

Inramningen på Avicii Arena var, trots den icke så optimala starttiden 14.00 på en onsdag — ändå mäktig när svenskorna klev in på center courten på Avicii Arena. 

Publiken som var på plats i arenan fick, som väntat, se det fransk-spanska paret Alix Collombon/Jessica Castello ta tag i matchen direkt och visade svenskorna hur det är att möta spelare rankade 23 respektive 21 i världen. 

— På SPT hemma vet vi lite vart bollen kommer, vi är vana vid att jag kan stå och vänta med min bandeja och Anna läser spelet bra. De är så duktiga på att maskera, lobbar bra så vi kände aldrig att vi fick slå ett bekvämt slag, säger Amanda Girdo till PadelDirekt. 

Första set blev en ganska snabb historia och slutade 6-1 till Collombon/Castello. Svenskduon visade dock stundtals på fina aktioner och kammade hem ett par poäng — varje gång med stort jubel och applåder från hemmapubliken. 

— Det är så klart nerver inblandat också. Vi går ju inte in med den där självförtroendet, utan vi känner oss lite mindre än dem. Och vi vet att vi har massor av folk här som hejar på oss, vilket är superkul, men det gör ju också att man vill prestera, fortsätter Girdo.

”Hade velat spela ett set till”

I andra set blev Åkerberg/Girdo något varmare i kläderna och bollarna blev längre än i första set. Svenskorna lyckades i några lägen pressa sina motståndare och få dem att springa ordentligt. 

— Vi sa båda att sista gamet kändes riktigt bra haha. Vi hade velat spela ett set till. Det hade kanske inte blivit jämnare men känslan hade nog varit bättre. 

Men det blev aldrig riktigt en match av det hela — svenskarna hade inte mycket att sätta emot och matchen slutade till slut 6-1, 6-2. 

— Det var jättekul att spela här, det är häftigt. Man vill ju bara göra det igen. Förhoppningsvis får man gör det igen, om man inte skämde ut hela nationen, skämtar Girdo. 

Den här artikeln handlar om: