Notification
Urban Johansson, tävlingsledare för Swedish Padel Open.
Foto: Martin Nilsson

Swedish Padel Open närmar sig: "Kommer bli padelparty i huvudstaden"

Mellan 14-18 september spelas World Padel Tour i Stockholm — Padelfesten kulmineras under finalhelgen när världens bästa padelspelare intar Avicii Arena för att göra upp om den åtråvärda WPT-titeln. 

— Vi brukar alltid få se jäkligt bra padel när de allra bästa utövarna på dam- och herrsidan är med, och det kommer bli ett riktigt padelparty i Avicii Arena till helgen, säger Urban Johansson, tävlingsledare för Swedish Padel Open (SPO). 

Efter succén med Areco Malmö Padel Open i fjol, som hade en sammantagen publik på 25 000 under eventet, har Sverige visat att padel är här för att stanna. Nu när världstouren för allra första gången kommer till Stockholm och Avicii Arena går SPO för att utmana WPT:s publikrekord under en dag. 

— Vi siktar på att det ska komma över 7 500 besökare under en dag. Det vore otroligt roligt om vi kunde få så många människor att sluta upp och hjälpa till att skapa en så pass dynamisk stämning i arenan så att det blir “högtids-feeling”, säger Urban Johansson.  

Passa på att uppdatera din padelutrustning

Utöver padel i absolut världsklass kommer besökare till eventet även kunna ta del av häftiga upplevelser runt omkring arenan. Bland annat ett padeltorg där utställare så som RS Sports, Varlion, Babolat, Bullpadel, Slazenger och Racketspecialisten med flera kommer visa upp sina produkter. 

Som besökare kommer du få chansen att tala med flera olika märkens ambassadörer på plats och det kommer självklart gå att köpa med sig racket eller annan utrustning hem.

SPO kommer i samarbete med Stureplansgruppen även ha en DJ på plats för att höja padelpartyt i Avicii Arena ett extra snäpp. 

Finalhelgen startar med kvartsfinaler under fredag 16 september, följt av semifinal på lördagen, för att avsluta med finaler under söndagen. Urban Johansson minns tillbaka till stämningen under Swedish Padel Open 2021 i Malmö Arena och är lika förväntansfull nu när det är Stockholms tur.

— Herrarnas semifinal i Malmö sägs vara den allra bästa någonsin i WPT:s historia och det var verkligen elektrisk stämning rakt igenom, trots att världsettorna Ale Galan och Juan Lebron blev utslagna där och då. Så oavsett dag under finalhelgen kommer upplevelsen i Avicii Arena bli något alldeles extra, avslutar Urban Johansson. 


Läs mer och köp biljetter på www.swedishpadelopen.se.

ARKIV: De bästa slagen från Barcelonas WPT