Notification

Padel - varför det har blivit så populärt och hur blir framtiden

Padel har kommit in som en virvelvind i det svenska samhället. Under 2020 och 2021 verkade det vara det enda som folk på kontor och sociala medier pratade om och det restes nya padelhallar i ilfart för att kunna möta upp efterfrågan.  

Även om detta numera har börjat avta en del så är det fortfarande fullt av aktivitet runt om i landets hallar. Padel är fortfarande mycket populärt och även om mängden spelare inte är riktigt lika stor som under föregående år så finns det fortfarande gott om padelspelare i vårt avlånga land.  

Varför blev padel så populärt?  

Padel blev oerhört populärt under pandemin. Det blev ett sätt för folk att umgås och motionera tillsammans när många ansåg det alltför riskfyllt att gå på gym. Samtidigt så spred sig padeln mycket via ryktesvägen och eftersom man behöver vara fyra för att spela på en bana så blev tillväxten exponentiell och många skämtade om att de rentav hade utvecklat ett padelberoende. Globen, numera Avicii Arena, i Stockholm gjordes bland annat tillfälligt om till en Padelhall

Framtiden för padel 

Padel börjar nu mer och mer likna en vanlig sport. Ett officiellt Padelförbund har inrättats som numera står under Riksidrottsförbundets paraply. Det nya svenska padelförbundet organiserar officiella tävlingar. Att padel mer och mer börjar likna en vanlig idrott är väsentligt för att utvecklingen ska kunna fortsätta. Numera så finns det en officiell Padeltour och det går även att placera bets på padel. Om du är intresserad av detta så kan du klicka dig in på https://bettingsajter.se för att läsa mer om hur detta fungerar i praktiken.  

Bör du testa på att spela padel?  

Om du tycker om att motionera samtidigt som du kryddar det hela med välvilligt tävlande så är svaret ett rungande ja. Padel är otroligt roligt och man märker fort hur man utvecklas som spelare. Oavsett om du har någon erfarenhet inom racketsport eller inte så går det fort att komma igång. Den sociala aspekten gör dessutom att många tycker det är mycket roligare än att ge sig ut på exempelvis en joggingrunda. 

Den så kallade Padelboomen har också sakta men säkert börjat avta och idag är det inte längre omöjligt att få en bantid när det passar – och detta gäller i de allra flesta städerna runt om i Sverige. Om du behöver hitta någon att spela med så är det mest effektiva sättet att göra det på genom olika Facebookgrupper. I och med att man behöver vara fyra personer för att spela så är det vanligt att spelare söker efter en inhoppare om någon inte kan eller om man bara är två, tre stycken i sitt gäng.