Cayetano Rocafort/Jose Solano.
Foto: Padel-Television.
World Padel Tour

TV: Rocafort/Solano tar sjätte raka segern: ”Själ och hjärta”

ANNONS

Cayetano Rocafort och Jose Solano vet fortfarande inte hur det är att förlora tillsammans. 
I Pre Previa-finalen i Stockholm besegrades Mario Ortega (rankad 119) och Jose Juan Matea (305) med 6-4, 2-6, 6-1. 

— Jag är riktigt glad, det var en tuff match, förmodligen en av de tuffaste i Pre Previa, säger Cayetano Rocafort till PadelDirekt. 

SOLLENTUNA

Cayetano Rocafort och Jose Solano har tagit sin sjätte raka seger tillsammans. För första gången fick de dock veta hur det känns att förlora ett set. Det gjorde de ganska klart dessutom men lyckades resa sig mentalt i tredje set, ta hem segern, och ta sig till Previa.

Matchen var välspelad på det långsamma underlaget på Ledap i Sollentuna och spelarna krigade för varje poäng. En osäkerhet skymtades i Rocaforts och Solanos spel i andra set samtidigt som Ortega/Matea missade väldigt lite.

— Vi var lite överraskade över hur bra de var, vi visste att de var bra men i andra set spelade de verkligen på en otrolig nivå. Allt kom tillbaka, säger Rocafort. 

Då var Rocafort frustrerad men kom ändå ut med helt ny pondus i tredje set där de också bröt direkt fram till 1-0.

— Inför tredje set tittade vi på varandra och jag sa: ”Detta är WPT Stockholm, det är hemmaplan. Det är årets turnering vi ska inte åka hem. Vi la ner hjärta och själ i matchen och det var det som gjorde att vi vann.

Ändrade taktik i tredje set

Vid 3-1 och serve för Ortega/Matea landade det i en Golden Point, där studsade Ortegas bandeja ut för långt, Rocafort klev fram med sin backhand och styrde in 4-1 och avgjorde matchen.

— Vi såg att backhandspelaren väldigt bra och aggressivt och hittade passeringar på Jose och fick mig mot gallret och han hittade lösningar på slag även mot kroppen, så vi valde att spela lite mer på forehandspelaren och när banan öppnades upp gick jag in i mitten för att försöka vinna poängen. Det var en nyckel. Vi drog också ner på misstagen och var modiga. 

Jose Solano var nöjd efter segern: 

— Jag är väldigt glad för segern. Jag tycker vi spelade bra och vi krigade verkligen. Nu hoppas jag att vi kan ta en seger till, säger han. 

I första omgången av Previa ställs Rocafort/Solano mot Enrique Goenaga/Jairo Bautista — en riktigt tuff match. Den spelas klockan 18.  

Den här artikeln handlar om: