WPT STOCKHOLM
Antonette Andersson och Linnea Björk.
Foto: Viktor Andersson.
World Padel Tour

Nya paret enkelt vidare i Pre Previa —talangens första WPT-vinst

ANNONS

Antonette Andersson och Linnea Björk gjorde en kort historia av deras förkvalsmatch till Swedish Padel Open. Med siffrorna 6-2, 6-3 besegrade de den finska duon, Ella Sillanpää/Saana Sarteinen på Ledap i Sollentuna — i Björks första WPT-seger någonsin.

SOLLENTUNA

— Det var min WPT-debut också och vinst direkt känns så klart superkul. Jag var jättetaggad inför matchen bara av att få möta utländskt motstånd. Sedan att det var två finskor och inte spanjorer gör inte så mycket, säger Björk och skrattar. 

Efter en smakstart av den unge talangen Linnéa Björk och den meriterade partnern Antonette Andersson, där duon fick ett tidigt break gick det undan på center courten i Sollentuna. 

Det small gång efter varannan när Björk tryckte ner bollen långt ner i banan bakom finskorna som inte riktigt hade något att sätta emot. 

— Vi fick lite tur i lottningen som fick ett par från Finland i första omgången, men det märks ändå att det är skillnad att spela WPT och det kommer bli annat spel i nästa match, säger Antonette Andersson. 

Svenskorna var riktigt stabila och Andersson visade prov på sin storhet och gjorde knappt något fel alls under inledningen som snabbt drog ifrån. 

“Vi behöll lugnet”

Första set slutade 6-2 och var över på 27 minuter. 

— Jag tyckte vi behåll lugnet och byggde poängen och slog på rätt läge utan att ivra oss. Ibland kan jag bli lite väl ivrig men jag försökte hålla mig cool, säger Linnea Björk.  

Andra set blev något tuffare för svenskorna, där finskorna bet tillbaka lite hårdare. Men de hade aldrig någon riktigt chans.

Efter en tight Golden Point tog svenskorna hem matchen med slutsiffrorna 6-2, 6-3.

Det nya paret visade på fint samarbete under matchen och kompletterade varandra väl i sina olika spelstilar. Något som de själva håller med om. 

— Det är jätteroligt att spela med Linnea och inspirerande med tanke på att hon spelat så lite och ändå kommit så långt. Sedan har hon ju en del egenskaper som jag inte har och det älskar jag, säger Andersson.

Linnea Björk stämmer in i att de kompletterar varandra väl och att samarbetet blir bättre och bättre för varje match som går:

— Jag blev så glad när Anto frågade mig om att spela ihop och det känns så tryggt att spela med en person som har sådant lugn och rutin i sitt spel. Hon bygger upp spelet så att jag kan få komma dit och avsluta poängen, säger Björk. 

Paret är därmed vidare till omgång 2 i Pre Previa och tuffare motstånd väntar i Cecilia Reiter (62) och Giorgia Marchetti (81). Matchen spelas ikväll kl 18.00.


ARKIV: VIDEO FRÅN PRE PREVIA OMGÅNG 1 PÅ LEDAP STOCKHOLM

Den här artikeln handlar om: