WPT STOCKHOLM
Billie Gajic & Sandra Örtevall.
Foto: Matthias Larsson.
World Padel Tour

Utskåpning på WPT — svenskduon mosade sitt motstånd

ANNONS

Billie Gajic och Sandra Örtevall stod för en ren och skär utskåpning av sina motståndare Ana Cabrejas (98) och Andrea Benvenuto (293) under förkvalet i Ledap Stockholm. Svenskduon nollade sina motståndare i första set och upprepade nästan prestationen även i det andra — matchen slutade 6-0, 6-1.

SOLLENTUNA

— Vi spelade stadigt från första boll och vi fick med oss flera Golden Points och tappade aldrig momentum, så det kändes riktigt bra, säger Gajic.

Matchen hann knappt börja innan första set redan var slut, kändes det som på centercourten på Ledap Stockholm i Sollentuna. 

Billie Gajic och Sandra Örtevall bröt varje serve hos sina motståndare och allt gick deras väg, samtidigt som motståndarna aldrig fick en chans att komma in i matchen. 

Första set slutade 6-0 och sedan 6-1 i andra — det är ju ändå en slakt, får man kalla det så?
— Ja absolut, men vi spelade lite slaktigt idag faktiskt, säger Sandra Örtevall, till PadelDirekt efter matchen. 

— Ja, det var vår inställning, att gå in och visa var skåpet ska stå, fyller Billie Gajic i. 

Första set kammades alltså hem med hela 6-0 till svenskarna som rev av första halvan av matchen på under 20 minuter.

Andra set inleddes något piggare av motståndarna. Bollarna var lite längre och det mexikansk-chilenska paret lyckades till slut ta sitt allra första game i matchen och snyggade till siffrorna något, till 2-1.

— Det är ändå en boll i taget och det som är så sjukt med den här sporten är att det går ju verkligen att vända fram till den allra sista bollen är slagen, men idag fick vi verkligen ut vår padel på varje boll och då är vi riktigt starka, säger Örtevall. 

Vändningen kom aldrig utan det var helt och hållet svenskornas show. Andra set rann iväg likt det första och helt plötsligt var matchen över. 

Slutsiffrorna skrevs till hela 6-0, 6-1.

— Ibland kan man ju vinna matcher och ha en dålig känsla, men idag har vi en riktigt bra känsla på banan och äntligen får vi till vårt spel och känner att allt sitter som det ska, säger Gajic. 

Den här artikeln handlar om: