WPT STOCKHOLM
Noe Navarro/Dob Engström.
Foto: Matthias Larsson
World Padel Tour

Jättevändning av Engström — från WPT-kommentering till första WPT-segern

ANNONS

Dob Engström har tagit sin första vinst på World Padel Tour någonsin. 
Han gjorde det på hemmaplan i Stockholm i kvalet ute i Sollentuna tillsammans med den unge spanjoren Noe Navarro, 19.
De vände och vann mot Albin Olsson/Gustav Eriksson och vann med 4-6, 7-6, 6-4.

SOLLENTUNA

— Jag har spelat en WPT-match tidigare men detta är första vinsten så det känns riktigt bra. Svårt att beskriva hur stort det är men när matchbollen var spelad så tror jag det märktes på mig. 

Ja, det märktes — och framförallt hördes det då Dob Engström hade en egen fan club på plats på Ledap i Sollentuna. 

— Ja, verkligen superkul att lira på hemmaplan och att ha hela familjen och flera nära vänner här som hejade. Då känns det så klart extra roligt att vinna, fortsätter han. 

Dob Engström satt i går och kommenterade från kvartsfinalerna av Cascais WPT. Några timmar senare spelade han själv kval i Stockholm och lyckades ta sin första WPT-seger någonsin. Han gjorde det tillsammans med Noe Navarro — en ung spansk spelare.

— Det är ganska tydligt att min spanjor är bäst på planen idag och jag försökte spela för att få in honom i liret så mycket som möjligt och då blir det mycket rakt spel från min sida och bara hålla bollen i spel.

Har ni spelat mycket ihop tidigare?
— Nej, ingenting. Vi skulle haft vår första träning igår men kommenteringen för Cascais WPT drog ut på tiden så det vara bara hem och sova igår. Så vi körde för första gången på inbollningen här. Men det gick ju bra ändå, säger Engström. 

“De har tagit enorma kliv i sin padel”

De gjorde det efter en otrolig vändning, framförallt orkestrerad av Noe Navarro som var matchens lirare. Olsson/Eriksson hade ledningen med 4-1 i andra set och skulle bara spela av resten av matchen. Men någonting hände — kanske var det nervositet, kanske bara att Navarro höjde sig — hursomhelst så kom breaket fram till 3-4 och via egen serve var det sedan utjämnat 4-4.

Andra set gick till tiebreak och även där hade Olsson/Eriksson en klar ledning med 4-1 men inte heller den här gången lyckades de knyta ihop säcken utan Navarro/Engström vände och tog hem setet via 7-4 i tiebreak.

— Jag tog vi kanske vill lite för mycket och gör nått lite för svårt. När man tänker att den här bollen måste vi få in. Och så slappnar vi kanske av lite och gick ner lite i energi. Sen höjer de sig också och får in bollen, det gjorde de jättebra och vi blir lite stressade, säger en besviken Albin Olsson.

”Känns riktigt skönt”

I tredje set följdes paren åt fram till 4-4 och återigen visade sig Engström/Navarro vara bäst när det gäller. De bröt fram till 5-4 och i egen serve räddade de sedan två breakbollar och tog hem setet, 6-4.

Att vinna en WPT-match för första gången känns stort, säger Engström, och att få göra det mot ett hett par som Albin Olsson/Gustav Eriksson, känns extra stort: 

— Ja, det känns riktigt skönt att vinna mot ett sådant bra par som Albin och Gurra, de har tagit enorma steg i sin padel, så för mig är det en stor vinst att ta oavsett om det är en spanjor på min sida, säger Engström.

Albin Olsson efter matchen:

— Det är tungt, det gör ont. Men nu gäller det att bryta mer matchen och analysera den. Vi ska inte ta det för hårt utan fokusera på utvecklingen, vi är fortfarande unga, säger han. 


ARKIV: SE FINA BOLLEN FRÅN MATCHEN. 

Den här artikeln handlar om: