Notification

Fotboll vs hockey – se giganterna göra upp på Padel Expo 2022

Fotboll eller ishockey? Vilken sport har de bästa padelspelarna. På Padel Expo 2022 får vi svaret då Tomas Brolins fotbollsstjärnor drabbar samman med Challe Berglunds hockeystjärnor. 

20 % rabatt på inträdet till Padel Expo 2022 – använd koden Padelexpo20

Padelsporten har tagit Sverige med storm på senare år. Inte minst har den fått flera väletablerade idrottsstjärnor från andra sporter att investera tid och pengar i hallar och padelrelaterade verksamheter, men också sitt eget padelspelande.

Ofta har det handlat om fotbolls- och hockeyspelare.

När Padel Expo 2022  genomförs 16-18 september får vi en indikation på vilken sport som har de vassaste padelspelarna. Då möts nämligen Tomas Brolins fotbollsstjärnor Challe Berglunds hockeystjärnor i uppvisningsturneringen Mr. Padel invitational.

När? Fredagen den 16/9, 15.00-18.00

Var? Mitt inne på Padel Expo

Kostnad? Inkluderad i fredagens entrébiljett till mässan

Tomas Brolins fotbollslag:

Tomas Brolin

“Mr. VM '94” är den som leder det här stjärnspäckade laget ut på banan. Brolin hade en magnifik fotbollskarriär med tunga meriter i landslaget, men även i den internationella fotbollen där han än i dag är en odödlig för vad han gjorde under sin tid i Serie A-klubben Parma under första halvan av 90-talet.

Henke Larsson 

Behöver egentligen ingen närmare presentation. Liksom Brolin med i det svenska landslag som tog VM-brons i USA 1994. Är än i dag avgudad i delar av Glasgow för sina år (och framför allt mål) i Celtics tröja. Hann dessutom representera storklubbar som Barcelona och Manchester United under den aktiva karriären.

Andreas Granqvist 

“Granen” med hela svenska folket. Den tidigare mittbacksbjässen var under flera år kapten i landslaget och hann göra 88 landskamper (och nio mål) mellan 2006 och 2021. 

Andreas Isaksson

Mångårig landslagsmålvakt med fyra EM, två VM och 133 A-landskamper på meritlistan. Vann SM-guld med Djurgården både 2002 och 2003.

”Rit-Ola” Andersson

Kanske mer känd som expertkommentator i rutan än för sin spelarkarriär, trots SM-guldet med AIK 1998. Jobbar sedan några år tillbaka som sportchef för allsvenska Sirius, en klubb han tidigare var VD för.

Jesper Hussfelt

TV-personlighet som i allt större utsträckning blivit en padelpersonlighet. Driver den framgångsrika padelpodcasten Mr. Padel tillsammans med Andreas Ehrnvall.

Andreas Andersson

Under sin aktiva karriär en målfarlig anfallare som via Degerfors och IFK Göteborg tog sig ut i Europa till storklubbar som Milan och Newcastle. Gjorde 43 landskamper mellan 1996 och 2003.

Jesper Jansson

Sportchef i Hammarby sedan fem år tillbaka, men på meritlistan finns mängder med allsvensk erfarenhet från spel i Öster, AIK, Djurgården och Helsingborg.

Challe Berglunds hockeylag:

Challe Berglund

Djurgårdslegendaren som har en meritlista som får det mesta att blekna. Eller vad sägs om fem SM-guld, två VM-guld och inte minst OS-guldet i Lillehammer 1994. 

Dick Axelsson

En av svensk hockeyhistorias stora artister. Tvåfaldig svensk mästare med Färjestad och dessutom vinnare av ett VM-guld 2013 och en schweizisk mästerskapstitel med Davos 2015. 

Daniel Rudslätt

Gjorde närmare 500 SHL-matcher för Brynäs, Djurgården och AIK. Svensk mästare med Brynäs 1999 och landslagsspelare vid flera tillfällen under en karriär som även innefattade framgångsrika år i tyska ligan.

Björn Danielsson

Spelade närmare 400 SHL-matcher med AIK och Brynäs och har efter den aktiva karriären jobbat som sportchef i allsvenska Almtuna, ett uppdrag han avslutade efter förra säsongen.

Joakim Eriksson

Landslagsmeriterad tidigare center med 729 SHL-matcher för Södertälje, Djurgården och Linköping bakom sig. Svensk mästare med Djurgården både 2000 och 2001. Var sportchef i Djurgården mellan 2015 och 2021.

Kim Cannerheim

Huddingefostrad tidigare juniorlandslagsman som spelade en SHL-säsong med Södertälje och gjorde ytterligare sju allsvenska säsonger med SSK, Hammarby och Nyköping.

Emil Berglund 

Son till Challe Berglund. Fortfarande aktiv som center i Djurgården. Har gjort 369 allsvenska matcher med Timrå och Almtuna och utöver det 69 SHL-matcher med Timrå och Djurgården.

Nils Ekman

NHL- och landslagsmeriterad före detta forward med 269 matcher för Tampa Bay, San Jose och Pittsburgh. Har efter karriären varit involverad i Djurgårdens damverksamhet, men även hjälpt Brynäs att rädda SHL-kontraktet härom året. Har också syns och hörts som expertkommentator i SVT.

Dessa hockeyprofiler ställs mot ett lag bestående av fotbollsprofilerna Tomas Brolin, Henke Larsson, Andreas Granqvist, Andreas Isaksson, ”Rit-Ola” Andersson, Jesper Hussfelt, Andreas Andersson och Jesper Jansson.

20 % rabatt på inträdet till Padel Expo 2022 – använd koden Padelexpo20