Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Girdo inför Previafinalen: "Känns skönt att få chansen igen"

ANNONS

Amanda Girdo och Nela Brito är i Previafinal i Portugals WPT efter en imponerande seger över Sara Pujals och Raquel Piltcher.
Matchen togs än en gång hem med två raka set, efter en mäktig vändning av Girdo/Brito i andra set. Slutsiffrorna blev 6-2, 6-3.

En på förhand tuff match med Previa-erfarna motståndarna Sara Pujals och Raquel Piltcher hindrade inte Amanda Girdo och Nea Brito att fortsätta sin segersvit i Cascais.

— Vi spelar bra och vågar vinna i viktiga lägen. Bra energi från oss båda under hela matchens gång. Vi har haft ett par finaler i år men bara lyckats vinna en gång (Bryssel), så det känns skönt att få chansen igen, skriver Amanda Girdo i ett meddelande till PadelDirekt.  

Det svensk-argentinska paret inledde matchen väldigt piggt där både Brito och Girdo vann sina respektive servegame. Duon bröt sedan motståndarnas serve och kunde kort därefter rycka iväg till en 4-1-ledning i första set. 

Det rutinerade paret Pujals/Piltcher försökte hänga i och reducerade till 4-2, och jobbade sig därefter upp till en breakchans i matchens första Golden Point, i ett mycket viktigt skede i matchen — 5-2 till Girdo/Brito eller reducering till 4-3. 

Girdo/Brito vann den viktiga poängen och kunde sedan även bryta Pujals/Piltchers serve och därmed kamma hem första set med 6-2. Smakstarten var ett faktum.

“Storslagen vändning”

Andra set inleddes med ombytta roller från det första. Pujals/Piltcher tog tag i taktpinnen direkt och bröt Girdos/Britos serve på en gång och gick snabbt upp i en 2-0-ledning. 

Girdo/Brito reducerade till 2-1 men Pujals/Piltcher utökade snabbt sin ledning till 3-1. 

Då visar Girdo/Brito mental styrka och efter reducering till 3-2 vid egen serve bryter de även sig upp till ställningen tre lika. 

Pujals/Piltcher svarade med att fixa en breakchans som fick avgöras vid en av matchens alla Golden Points, där Girdo/Brito drog det längsta strået och vände matchen till 4-3.

Klara för Previa-final

Därefter gick allt deras väg verkar det som och de utökade snart nog sin ledning till 5-3, innan de kunde avsluta på ett magnifikt sätt och avgöra matchen genom att återigen bryta Pujals/Piltchers serve — i en Golden Point. 

— Det är kul att vinna. Vi har mött detta paret en gång tidigare och förlorade då, så skönt att få revansch, säger Girdo. 

Girdo/Brito stod idag för en riktig kämpainsats mot ett klasspar, med flera viktiga avgörande poäng och vinnande Golden Points som en avgörande faktor.

Och det märks på Amanda Girdo att hon njuter av att spela WPT igen:

— Känns bra att vara tillbaka och få träffa alla igen. Samt såklart, att få spela mot detta motståndet.

Succén är ett faktum och nu väntar alltså Previafinal i Cascais klockan 16.30 svensk tid. Där ställs paret mot Sandra Hernandez (67) och Patricia Fortun (61) — ett på pappret sämre motstånd än de nyligen besegrade Pujals/Piltcher.  


ARKIV: Girdo inför Padelgalan. 

Den här artikeln handlar om: