WPT Cascais Open
Foto: Amanda Girdo Instagram.
World Padel Tour

Girdo/Brito följer Windahl — enkelt vidare på WPT Portugal

ANNONS

Amanda Girdo tog med sig positiv energi från Daniel Windahls avancemang till Previa-final och följde i hans fotspår. 
Efter seger, 6-3, 6-2, mot Marta Porras (rankad 115) och Lucia Garcia (112) är hon och Nela Brito vidare till andra omgången av Pre Previa (förkval).

Till WPT:n i Cascais, Portugal, gör Amanda Girdo lite av en internationell comeback. Den svenska 19-åringen valde att ta ett break från tävlingar utomlands under sommaren, åkte hem till Sverige, och missade turneringarna i Valencia, Malaga, och Calanda.

Den vilan ser ut att ha gett bra effekt. Tillsammans med Nela Brito blev det seger direkt: 6-3, 6-2 mot Marta Porras och Lucia Garcia. Matchen svängde fram och tillbaka men hela tiden med den svensk-argentinska duon i förarsätet. Det första setet tog de hem med 6-3.

I andra set bröt Girdo/Brito Porras/Garcia direkt. Ett avgörande moment var vid ledning 2-1 och egen serve för Girdo/Brito. De hamnade då i underläge 15-40 men lyckades vända och ta hem gamet. Efter det var det raka spåret till seger. 

Brito/Girdo spelar omgång två redan i kväll 19.30 svensk tid. Motståndet heter Letizia Manquillo (99) / Monica Gomez (85) — båda från Spanien.


ARKIV: Läcker stoppboll från Amanda Girdo. 

Foto: Padel-Television. 

Den här artikeln handlar om: