SPT 5 Växjö
Foto: Padel-Television.
Swedish Padel Tour

Till SPT-final efter mäktig insats: ”Alltid kul att slå Simon”

ANNONS

I sin första turnering tillsammans har Pablo Figueroa och Ricky Martinez nått final på Swedish Padel Tour 5. 
Det efter en mäktig insats mot Cayetano Rocafort/Simon Vasqeuz i en elektrisk tresetare. 
Siffrorna skrevs till 6-4, 4-6, 6-4.

VÄXJÖ

— Detta är den bästa matchen jag kommenterat, säger Padel-Televisions kommentator Rickard Åberg i sändning. 

Det glödde om centercourten i Växjö när Pablo Figueroa och Ricky Martinez i sin första turnering tillsammans tog sig hela vägen till final. 

Efter att ha smashat hem matchen vrålade Figueroa ut sin glädje och kramade om sin välspelande partner Ricky Martinez — skrällen var ett faktum. 

— Det har känts bra hela turneringen, ända från i fredags när vi körde en träningsmatch och sedan har vi bara lyft oss ännu mer, säger Figueroa tilll PadelDirekt efter matchen.

Det var på vippen att det nya paret kunde vinna i två set. De hade ledningen 4-3 och egen serve men Cayetano Rocafort/Simon Vasquez lyckades komma tillbaka och ta hem det andra setet. 

— Vi har 4-3, 40-0 i andra set och när vi förlorar det setet så känns det ändå okej. Inte som att nu är det kört och vi har 1-6 i baken, utan det känns ändå som att vi kan göra skada i tredje set, säger Figueroa. 

Pablo Figueroa menar att nyckeln idag var att de var med från början och fick en riktigt bra start. 

— Det är lätt hänt att det sticker iväg annars när man möter spelare som Simon och Caye, för de är så jäkla bra.

“Hade varit ännu roligare att mötas i en final”

När det gäller interna möten mellan kusinerna Vasquez och Figueroa, så brukar den förstnämnde oftast vara den som drar det längsta strået. 

— Jag vet inte vad Simon har för statistik gentemot mig, men visst det är alltid kul att slå honom fast å andra sidan hade det varit ännu roligare att mötas i en final, säger Figueroa. 

Nu väntar Jose Gaspar och Roger Aromi i finalen, som spelas klockan 17.00.

— Gaspar har jag koll på och jag tror "Ricky" (Martinez) har bra koll på Aromi, men det ska bli spännande. Det är bara in och köra och lirar vi som vi gjorde nu tror jag det blir en bra match, säger Figueroa.

Den här artikeln handlar om: