SPT 5 Växjö
Foto: Viktor Andersson.
Swedish Padel Tour

Aromi tar hem titeln i sin första SPT någonsin: ”Så lycklig”

ANNONS

Jose Gaspar och Roger Aromi är SPT-segrare i Växjö. I en underhållande match med flera långa bollar och spel utanför buren, bjöd motståndarna Pablo Figueroa och Ricky Martinez verkligen upp till dans. 
Men till slut blev det helspanska paret numret för stort och knep segern med slutsiffrorna 6-3, 3-6, 6-1.

VÄXJÖ 

— Jag är så lycklig. Det är en ära att få spela med Jose. Jag kommer gärna tillbaka hit, säger Roger Aromi till PadelDirekt. 

Publiken vid centercourten på PDL APP Arena bjöds på god underhållning och uppoffrande spel av finalisterna, som gång efter annan smällde in i plexiglasen efter sina slag. 

Pablo Figueroa och Ricky Martinez, som något oväntat, slog ut Cayetano Rocafort/Simon Vasquez i semi-finalen, visade verkligen hög klass och bjöd på mycket publikfrieri — till åskådarnas stora glädje. 

— Det var en bra match. Vi startade bra men i andra spelade de bättre än oss. Efter ett riktigt bra sista set lyckades vi till sist vinna, säger Roger Aromi.

— Jag är väldigt glad. Jag har spelat fyra SPT:er i år och har tre segrar och en andraplats, så det är en väldigt bra säsong. Jag är glad över hur jag spelat i Sverige i år, säger Jose Gaspar. 

”Vi har känt varandra sedan vi var små”

Efter ett riktigt starkt andra set av Figueroa/Martinez, som duon tog hem med 6-3, orkade de inte riktigt hela vägen och efter det tredje och sista setet kunde finalsegern tillskrivas Gaspar/Aromi.

— Jag älskar att spela här. Matchen var tuff men vi visste att de skulle vara lite trötta eftersom de spelade en tuff semifinal. Därför försökte vi spela långa bollar och det lönade sig till slut, fortsätter han. 

Den SPT-rutinerade Jose Gaspar kom till Växjö tillsammans med Roger Aromi, i vad som var hans allra första SPT — och varför inte inleda med att ta hem hela turneringen direkt?

— Vi har känt varandra sedan vi var små och har en bra relation med varandra, så det var fantastiskt att få vinna tillsammans, första gången vi spelade med varandra, avslutar Gaspar. 

Den här artikeln handlar om: