Matilda Hamlin & Antonette Andersson.
Foto: Bildbyrån (montage).
Svenska Landslaget

Ratade toppspelaren om petningen ur landslaget: ”Jag är jättebesviken”

ANNONS

Om en månad kliver spelarna i Sveriges VM-kvaltrupp in på banan i Derby för att kriga om en plats till VM i Doha senare i år. Det blev, som PadelDirekt tidigare rapporterat, en del överraskningar i både dam- och herrlandslaget, där bland andra rutinerade Antonette Andersson och Matilda Hamlin fick nobben. Så här säger de om att inte få åka med till England.

— Jag förstår att motståndet bara blir tuffare och tuffare och jag blir äldre och äldre, men jag tycker samtidigt att jag förtjänar en plats så jag håller inte riktigt med beslutet, säger Antonette Andersson i ett meddelande till PadelDirekt. 

49-åringen behöver knappast någon större introduktion — när det kommer till svensk padel är hon, om inte den kändaste, åtminstone den överlägset mest rutinerade elitspelaren i landet. 

— Det känns surt så klart men samtidigt… Är jag inte bjuden på en fest, är det ingen fest jag vill vara på, säger Antonette Andersson. 

Hur motiverade Mari det?
— Kanske en fråga ni ska ställa till henne men kort sagt var hennes motivering att mina prestationer på sistone inte mäter upp.

Det har sagts förr, men tåls att sägas igen — “Anto” har spelat SM-final i samtliga SM som spelats på damsidan, med den färskaste så sent som i juni i somras. Där blev det ett silver — något som ändå inte räckte för att kvalificera sig till kvaltruppen, alltså.

 

“Hade så klart tackat ja om jag fått frågan”

Ytterligare en spelare som ratades av Mari Andersson är Matilda Hamlin. 30-åringen har varit med i landslaget tidigare och har erfarenhet från mästerskap i och med EM i Marbella ifjol. 

Det var nog flera som reagerade på att Hamlins namn saknades från spelartruppen, då backhandspelaren stått för flera fina prestationer under den gångna säsongen. 

Så här svarar hon i ett meddelande till PadelDirekt på frågan om det fanns någon särskild orsak till att hon saknades i truppen:

—  Nej, jag är inte uttagen. Jag hade självklart tackat ja om jag fått frågan, säger hon. 

Hamlin fortsätter och säger att hon är besviken över att inte ha blivit uttagen och att det kom som en överraskning:

— Jag är jättebesviken och tycker att jag förtjänar en plats i truppen, även om det är tuff konkurrens, så klart. 


ARKIV: Läckert avgörande av Hamlin. 

Foto: Padel-Television. 

Den här artikeln handlar om: