World Padel Tour

Mike Yanguas och Coki Nieto tog sin första WPT-titel tillsammans

ANNONS

Toppseedade Miguel “Mike” Yanguas och Jorge “Coki” Nieto stod pall för trycket och kammade hem titeln under WPT Bajo Aragon Challenger, genom att besegra Miguel Lamperti och Jon Sanz med dubbla 6-4 i finalen.

Säsongens fjärde Challenger-turnering avslutades under söndagskvällen med herrarnas final. Mike Yanguas och Cookie Nieto ställdes där mot tredjeseedade Miguel Lamperti och Jon Sanz, och resultatet blev en naturlig följd av seedningen. 

Förhållandena var inte optimala för Lamperti och Sanz, som kom till start med en tre timmar lång semifinal i benen från kvällen innan. Yanguas och Nieto var desto piggare och inledde matchen riktigt vasst och utnyttjade motståndarnas trötthet.

”Haft en fantastisk vecka”

Dessutom gassade solen på i den spanska staden Calanda, så till den grad att Sanz behövde ett kortare uppehåll för att behandlas på grund av yrsel till följd av värmen. När spelet återupptogs strax därefter kunde Yanguas och Nieto till slut stänga första set med siffrorna 6-4.

Efter välbehövlig vila och påfyllning av energi började det spansk-argentiska paret andra set betydligt piggare och gick snabbt upp i en 3-0-ledning. Yanguas och Nieto ville dock någonting annat och lyckades komma tillbaka från ett underläge på 1-4 och med en riktigt vass avslutning med fem raka gem, avslutade de setet med 6-4 och parets första titel tillsammans för säsongen var ett faktum. 

— Väldigt glad över att vinna vår första turnering tillsammans med Coki Nieto, mycket hög nivå. Vi har haft en fantastisk vecka här i Calanda. Nu är det dags att fortsätta med allt i Portugal, skriver Mike Yanguas på sin Instagram. 

Den 3 september startar WPT Cascais Open i Portugal dit alltså paret kommer till start med god form efter turneringsvinsten i Calanda.

Den här artikeln handlar om: