Svenska Landslaget

Albin Olsson om att dra på sig landslagströjan för första gången

ANNONS

Under gårdagen presenterade Sverige sin trupp till VM-kvalet, och det blev en del överraskande namn som kommer att få åka till Derby, i England och dra på sig landslagströjan för allra första gången. 

Det var nog inte många som på förhand kunde tippa den trupp som Sveriges förbundskaptener, Mari Andersson och Jonas Björkman, valt att fylla sina respektive landslag med, inför VM-kvalet i Derby.

Carolina Navarro Björk är ett sådant. Förvisso är det inte överraskande att se hennes namn i en VM-kvaltrupp i sig, där är hon så klart given — men att hon skulle namnges i Sveriges trupp var nog något som många mest bara hoppades på, med tanke på att kvalet krockar med en WPT-turnering i Amsterdam.  

Smilla Lundgren är ett annat namn som överraskar, samtidigt som många nog hade förväntat sig att Matilda Hamlin skulle finnas med i Anderssons trupp, men så är inte fallet. 

Flera nya spelare får chansen i Derby

På herrsidan bjuds det också på en del överraskningar. Bland annat har förbundskapten Jonas Björkman valt bort rutinerade och, i landslagssammanhang väl bekanta namn, så som Pablo Figueroa och Calle Knutsson — till fördel för nya i Daniel Appelgren och Douglas Rutgersson

Men den allra största överraskningen i truppen är ändå ynglingen Albin Olsson — åtminstone enligt honom själv:

— Det känns overkligt och jag var nog i chock när Jonas ringde, men det ska så klart bli jätteroligt, säger han.  

Den unge talangen säger att det ska bli en ära att dra på sig landslagsuniformen, men att beskedet kom som en riktig överraskning.

— Jag hade det inte alls på känn. Visst att jag och Jonas har pratat löpande och jag vet att han har haft koll på mig. Men jag trodde aldrig att det skulle vara för herrlandslaget, utan mer i form av ett utvecklingslandslag liksom, säger han.

Tjugoårige Albin Olsson är precis på väg in för ett träningspass på Padel Crew i Helsingborg när PadelDirekt får tag på honom. Där tränar han tillsammans med coach Andréas Johansson, ett namn som är desto mindre överraskande i detta sammanhang, då han har vana att träna flertalet landslagsspelare, med Daniel Windahl i spetsen. 

Att träna med Johansson har gett resultat menar Albin, som strävar efter ett mer skolat spel som kontrast till den klassiska svenska padeln.

—  Vi kommer träna på som vanligt, men kanske fokusera mer på detaljer och småsaker för att förbereda inför kvalet, säger han. 

Med lite drygt en månad kvar till VM-kvalet kommer många matcher hinna spelas — något som bara känns positivt säger Albin och som kan hjälpa till i förberedelserna inför slutet av september, då han står där på banan i Derby för att spela för sitt land.  

Den här artikeln handlar om: