Internationell padel

Charlie Moon om kampen mot leukemin

ANNONS

Charlie Moon, med placering 291 på WPT-rankingen, är kanske inte den mest namnkunniga av spelare. Men han var den första ecuadorianska spelaren att nå slutspel i en professionell tävling när han gjorde så under Premier Padel P1 i Mendoza. Men bakom spelaren finns en annan historia. I en intervju med podcasten PadelClub talade Moon om den svåraste match han någonsin spelat: den mot leukemi.

Carlos Luna, som är hans riktiga namn, har spelat padel i över tio års tid och genom att ta sig till slutspelet i Mendoza, Argentina, under Premier Padel-turneringen kan han förmodligen titulera sig som den mest framgånsrika spelaren från Ecuador. 

Men till skillnad från övriga padelspelare i världstourerna, kämpar Charlie Moon inte bara mot motståndare på andra sidan nätet, utan han har under två års tid även kämpat mot akut leukemi.

— Mitt liv förändrades den 28 december 2019. När jag vaknade upp ur en koma och fick diagnosen akut leukemi fick jag 6-8 veckor på mig. Jag var i London och bestämde mig för att åka till Ecuador och dö i mitt land, säger Moon i en intervju med PadelClub Podcast.

“En sista padelmatch” 

— Jag vägde 50 kg, och medan jag var i vegetativt tillstånd drömde jag om padel, att spela för mitt land och att delta i turneringar. Och jag satte upp målet att kunna spela en sista padelmatch innan jag dog.

Flera läkare har gång på gång avrått Moon från att träna och spela på den höga ansträngningsnivå som elitpadel innebär, och hans kropp får ofta betala för det i och med de skador och problem som följer med hans behandling. 

Men belöningen trumfar problemen, menar Moon:

— Det kan tyckas själviskt eller oansvarigt, men vad är meningen med att leva om du inte gör det som gör dig lycklig? säger han. 

Charlie Moon beskriver hur padeln är det som får honom, bara för en stund, att glömma bort alla hans problem:

— Men jag fortsätter att spela eftersom jag under den en och en halv timmen, på 20x10 känner att allt är perfekt. Det finns inte några problem och planen är ett tempel för mig.

 

Den här artikeln handlar om: