Simon Vasquez/Christian Fuster & Cayetano Rocafort.
Foto: Padel-Television.
Swedish Padel Tour

Drömpadel från Rocafort — överkörning mot Vasquez i finalen

ANNONS

Cayetano Rocafort tillsammans med sin nya partner Jose Solano spelade drömpadel i finalen av Swedish Padel Tour 4 i Upplands Väsby. 
De körde över ett annat nytt par, Simon Vasquez/Christian Fuster med 6-0, 6-2.

Cayetano Rocafort har fått en drömstart i sitt nya samarbete med Jose Solano. I sin första turnering tillsammans avslutade de på allra bästa sätt och besegrade Simon Vasquez och hans nya spanska partner Christian Fuster med de komfortabla siffrorna 6-0, 6-2 i den fjärde SPT-finalen för året. 

Rocafort/Solano tog kommandot direkt i matchen och tog game efter game efter game. Rocafort ser ut att vara i toppslag och skrek ut sin glädje flera gånger om. Bredvid spelade partner Solano genomgående stabilt, med fantastiskt försvarsspel och kraftfull offensiv. Det skulle dröja ända till game nummer tio innan Vasquez/Fuster skulle ta sitt första game.

 6-2 i andra set avslutades med ett svårt sidoglas-slag från Vasquez som smet ut precis. Rocafort/Solano vann det gamet blankt och kramade om varandra.

”Vi var väldigt fokuserade”

30 000 kronor får Rocafort/Solano dela på för besväret. Rocafort/Solano tappade ynka 12 game på hela turneringen. 

— Det känns fantastiskt, vi har gjort en otrolig turnering. Det är verkligen speciellt för oss att få vinna här i Sverige. Allt från organisationen, till streamingen, till kvalitén på spelet har varit bra här. Att dessutom få vinna, det är ett privilegium, säger Cayetano Rocafort i Padel-Televisions sändning. 

Han berättade efteråt att de spelat tillsammans förut han och Solano. En av deras första turneringar tillsammans var mot Simon Vasquez/Daniel Windahl i Madrid för sex år sedan. 

— Vi har spelat med varandra och tidigare och njuter av att göra det. 

Turneringen har inför beskrivits som den bästa SPT:n som någonsin spelats, sett till kvalité på spelarna. 

— Vi var väldigt fokuserade, det var en hård turnering, den bästa som spelats. Vi ville verkligen visa oss från vår bästa sida. De är två bra spelare och 6-0, 6-2 var inte rättvist sett till matchbilden men vi vann de viktiga bollarna och var det laget som lyckades avgöra bäst, fortsätter Rocafort.

Den här artikeln handlar om: