Internationell padel

Tapia om att inte få vara med i storturneringen: ”Jag var fruktansvärt arg”

ANNONS

I en intervju med Ole berättar stjärnan Agustin Tapia om hur det har varit att inte få spela på den nya touren Premier Padel. 
23-åringen ger uttryck för stor frustration för beslutet att hålla han och de andra Nox-spelarna utanför.

— Hela den tiden var en kombination av sorg och ilska, säger han till den argentinska tidningen Ole.

Med den nya touren Premier Padel har världspadeln i år tagit ett stort steg. Touren, backad av Qatar Sports Investment och det internationella padelförbundet FIP, erbjuder mångdubbla prispengar, större arenor, häftigare tv-produktion och ett proffsigare upplägg för spelarna.

Men det har inte varit för alla. Till exempel har damspelarna ännu inte gjort entre på touren. Eftersom det pågår en konflikt med den konkurrerande touren World Padel Tour har deras storsponsor Nox tidigare valt att rekommendera sina spelare att inte delta. Det gjorde att storspelare som Agustin Tapia och Miguel Lamperti inte fanns med i varken Doha, Rom eller i Paris. De fick vänta ända till augusti för att spela sin första Premier Padel-turnering i Madrid.

— Hela den tiden var en blandning av sorg och ilska. Situationen låg inte i mina händer och det var det som gjorde mest ont. Men jag förstod också mitt märke (Nox) och deras position, jag är inte sur på dem. Som spelare hade jag jag alltid som avsikt att spela och markerade det, ännu mer eftersom detta är detta är mitt leverbröd, säger han till Ole.

— Men jag tog det lugnt utan att förivra mig: Jag gick inte ut för att prata eller göra uttalanden, utan jag tittade på alla matcher och hoppades att jag skulle få delta.

”Jag kände mig hjälplös i att situationen”

Efter att ha spelat i Madrids Premier Padel, där de gick till semifinal, spelade han tillsammans med sin partner Sanyo Gutierrez också i Mendoza — där de åkte ut i kvartsfinal. 

— Jag var fruktansvärt arg över att jag missade chansen att spela få på Roland Garros, men samtidigt var jag väldigt glad eftersom jag visste att det skulle bli fler turneringar, som den senaste i Mendoza. Det var vad jag ville som argentinare: att vara med i den första turneringen i mitt land, fortsätter han.

Nox:s beslut drabbade även Tapias partner Sanyo Gutierrez. Han deltog i en av turneringarna med sin systerson Agustin Gutierrez men har berättat för Padel Alto att han under den här tiden tvivlat på hela projektet.  

— Det fanns dagar då allting bara pågick mellan en rädsla för att inte kunna spela mer med Sanyo och att han gjorde de här uttalandena. Och sanningen var att om han hade bestämt sig för att att byta partner så hade det varit helt förståeligt. Jag kände mig hjälplös i att situationen låg utanför min påverkan, och det varit svårt i veckor, till och med månader, säger han.

 

Den här artikeln handlar om: