Foto: Ledap Instagram.
Svensk Padel

Klart: De sänder Stockholms WPT-kval i september

ANNONS

Padel-Television har förvärvat rättigheterna för hela Stockholms World Padel Tour-kval och kommer att sända både Pre Previa (förkval) och Previa (kval) från Ledaps hall i Stockholm. 
Kvalet till Stockholms WPT, Swedish Padel Open, spelas 10-12 september.

— Jag har haft lång en dialog med WPT-ledningen och nu är vi överens, säger producenten  och medgrundaren på Padel-Television Thomas Pettersson.

Det vankas snart padelfest i Stockholm. Från lördag 10 september till söndag 18 september spelas WPT i Stockholm — kallad Swedish Padel Open. I dag stod det klart att Padel-Television kommer att sända hela kvalet från den 10 september till 12 september, där svenska eliten ska försöka ta sig till huvudurundan. Kvalet spelas i Ledaps nybyggda hall i Sollentuna.

— Vi är så klart jätteglada över att kunna visa kvalet till Swedish Padel Open. Förhoppningsvis kommer hela svenska eliten att försöka kvala sig in. Jag har haft en lång dialog med WPT-ledningen och nu är vi överens, kontraktet är påskrivet. Vi kommer att sända hela kvalet och det är vi skitstolta över, fortsätter Pettersson.

Padel-Television har sänt WPT-kval tidigare. Både förra året i Skurup inför WPT:n i Malmö och i Odense inför Köpenhamns WPT-kval. Produktionen blir stor. Det kommer att sändas på fyra banor, varav två med kommentering och scorecard. De kommer också att ha en studio på plats.

Ligger bra till för att sända EM-kvalet 

— Vi toppar upp det ännu mer den här gången.

På turneringen i Danmark sände Padelgo samtidigt men utan kommentering. Något sånt kommer inte ske igen, menar Pettersson.

— Den tiden är förbi. Det är vi som har exklusiva rättigheter att sända.

Hur är möjligheterna att sända i hallen? 
— Hallen är fantastisk, det är en av Sveriges finaste hallar. Vi har filmat där tidigare och kan hallen. Produktionsmässigt kommer det att bli kanon.

I slutet av september spelas det VM-kval i Derby, England. Hur ser det ut med att kunna förvärva rättigheterna till det? 
— Vi ligger bra till där eftersom att vi har ett avtal med förbundet. Men det är det internationella padelförbundet som har rättigheterna, vi jobbar stenhårt på att lösa det.



Padel-Televisions sändningshöst 

SPT 4: Upplands Väsby. 
19 augusti - 21 augusti

SPT 5: Växjö. 
2 september - 4 september

SPT 6: oklart. 
28 oktober - 30 oktober 

Den här artikeln handlar om: