Premier Padel Mendoza
Franco Stupaczuk/Pablo Lima vinner Premier Padel i Mendoza.
Foto: Premier Padel.
Premier Padel

Sagoslutet uteblev — Lima/Stupa vann tretimmars-rysare i natt

ANNONS

Det blev inget perfekt avslut på hemmaturneringen för Fernando Belasteguin tillsammans med Arturo Coello. 
Pablo Lima och Franco Stupaczuk förstörde festen i Mendoza och vann en episk tresetare på Premier Padel med 6-2, 4-6, 7-6.

Fernando Belasteguin och Arturo Coello hade matchboll i tiebreak i avgörande set i finalen i Mendoza mot Pablo Lima/Franco Stupaczuk. Men en sanslös kick från ”Stupa” efter en hög lobb från ”Bela” räddade den situationen. Efter en billig volley-miss av Bela fick i stället Stupa/Lima matchboll, där hittade Lima galler, 10-8 i tiebreak, och avgjorde matchen. 

Belas förre partner Lima slog kullerbyttor och Stupa gick ner på knä efter att matchbollen slagits in. Matchen inför fullsatta läktare i Argentina tog nästan tre timmar och publiken gav dem stående ovationer efteråt. 

”Det har gått typ sex timmar sedan matchbollen och jag kan fortfarande inte sova... Adrenalinet är långt uppe bland molnen. Vilken dröm att för göra det här med er två Pablo Lima och Carlos Pozzoni (tränare)”, skriver Franco Stupaczuk på sin Instragram.

”Bästa turneringen jag spelat”

Pablo Lima som vanligtvis inte har känslorna på utsidan var överlycklig efteråt och det brast för honom under vinnarintervjun. Segern för Lima/Stupa var deras första på den nya touren Premier Padel. Juan Lebron/Ale Galan hade inför turneringen tre raka titlar.

Under turneringens gång byggdes allt upp mot en sagolik triumf för legendaren Fernando Belasteguin men hade snubblade alltså på mållinjen. Efteråt hyllades dock argentinaren unisont av publiken och höll ett långt tal där han tackade alla som varit där.

”Det är den bästa turneringen jag spelat i hela mitt liv. Pablo/Franco, jag älskade att tävla och slåss mot er. Njut av den välförtjänta titeln”, skriver Bela på Instagram.

Den här artikeln handlar om: