Studio Padels Fredrik Nordin och Niklas Edin.
Foto: PadelDirekt
Svensk Padel

Studio Padel streamar amatörturnering som gjort Youtube-succé: ”5,4 miljoner”

ANNONS

I februari kommer 120 amatörlag att göra upp under Svenska Padelcupens Sverigefinal.
Arrangören satsar återigen hårt på finaldagens tv-produktion och denna gång är det populära Studio Padel som levererar hela sändningen.

— Det viktiga är och kommer alltid vara att Svenska Padelcupen är för amatören och den stora bredden. Att se tillbaka på tjejerna i sändningen efter D-finalen och höra dom säga att dom kände sig ”lite som kändisar”, det kommer jag aldrig glömma, säger Mikael Gräntz, initiativtagare till Svenska Padelcupen, i ett pressmeddelande.

Vinnande par får åka hem med 10 000 kronor i bagaget, men Mikael Gräntz påpekar att prissummorna inte ska vara den stora lockelsen för spelarna. Även om finalhelgen är i februari så drar den landsomfattande cupen i gång redan i september i nästan 100 anläggningar från norr till söder.

Svenska Padelcupen erbjuder inte mindre än 15 olika klasser i dam, herr, mix, H50 och D50 i de fyra olika tävlingsklasserna A, B, C och D.

— Detta borgar för att det absolut finns plats för alla oavsett nivå och ambition, säger Mikael Gräntz.

Finalmatch har 130 000 visningar

Även vid Svenska Padelcupens senaste Sverigefinal använde man sig av ett högklassigt produktionsbolag i form av NEP. Nio finaler avverkades under 14 timmar på Every Padel Åby Arena och det blev en enorm tittarsuccé.

— Herr B-finalen har efter sju månader 130 000 visningar och vår Youtube-kanal har exponerats hela 5,4 miljoner gånger. Vi har även bra visningstider, vilket innebär hur länge man tittar på ett specifikt klipp och då vet vi att det är värt mödan att lägga kraft på en bra produktion även på amatörnivå, säger Mikael Gräntz.

Sverigefinalen går av stapeln 11-12 februari 2023 på Bäckebol Arena i Göteborg. Åtta lag från varje klass tar sig till finalen och blir tävlingen full innebär det 120 lag som under en helg gör upp om vilka som står i tv-rutan på söndagens finaler. 

Studio Padel sänder hela Sverigefinalen på sin plattform och Svenska Padelcupen sänder även på sin kanal – allt helt gratis såklart.

— Studio Padel kommer att lyfta produktionen med sitt härliga engagemang och samtidigt kommer det hagla tävlingar för alla tv-tittare och för den som är på plats.

Arkiv: Vasquez kuppar in öl i intervju med Golestan

 


 

Den här artikeln handlar om: