Javi Ruiz.
Foto: World Padel Tour.
Internationell padel

Stjärnan vinner tvåårig rättstvist mot märket

ANNONS

En två år lång rättstvist mot sin förra sponsor Kombat är äntligen slut för Javi Ruiz. 
Den 24-rankade spanjoren blev stämd på på 3,4 miljoner kronor men har nu fått rätt i domstol.

När Javi Ruiz för två år sedan bytte racketsponsor från Kombat till Siux fick det konsekvenser. Kombat ansåg att Ruiz hade begått kontraktsbrott efter att han sagt upp avtalet före kontraktstidens slut. Den före detta tennisspelaren hävdade dock att en klausul i kontraktet gjorde det möjligt för honom att byta.

”Jag har alltid vetat att jag agerade i god tro, enligt lagen, och med respekt för kontraktsvillkoren”, skriver Javi Ruiz på sina sociala kanaler.

Tvisten har pågått i över två år och inneburit stora påfrestningar för Ruiz som menar att det dessutom pågått en ”parallell mediarättegång” där företaget i fråga försökt misskreditera Ruiz och hans dåvarande partner Uri Botello, som också tillhörde märket.

Summan som Ruiz stämdes på var nästan fem gånger så stor som det Ruiz tjänade under sina två år hos märket. Men domstolen har nu alltså talat och dömt till Ruiz fördel. Kombat åläggs nu betala rättegångskostnaderna.

”Glömma denna orättvisa”

”Jag kan inte förneka vilken enorm tillfredsställelse och lättnad denna nyhet ger mig. Denna rättsprocess, av denna omfattning, har orsakat stor påfrestan på mitt liv. Föreställ er ångesten det varit för inte bara mig utan även min familj”, skriver Ruiz.

Enligt domaren Maraa Teresa de la Asuncion har det inte förekommit något kontraktsbrott och Ruiz agerade endast i avsikt att förbättra sina kontraktsvillkor.

”Nu återstår det bara att gå vidare med min idrottskarriär med, som alltid, högt huvud och glömma denna orättvisa och detta obehagliga kapitel”, avslutar Ruiz.


ARKIV: Spelare surnar till efter missad boll. 

Foto: Matchitv. 

Den här artikeln handlar om: