Amanda Girdo.
Svensk Padel

Girdos plan efter sommarledigheten: ”Hennes dörr står alltid öppen”

ANNONS

Efter en välbehövlig semester i Sverige blickar Amanda Girdo tillbaka mot Spanien.
Sveriges överlägset högst rankade WPT-spelare på damsidan berättar nu om planerna för hösten — och chansen att spela med Carolina Navarro Björk i landslaget.

Det alltjämt blott 19-åriga padelproffset från Höllviken har under senaste månaderna funderat en del kring sin situation: ha sin bas i Sverige framöver eller åka tillbaka till Barcelona, där hon var under 2021:s första halvår.

När PadelDirekt når Girdo sitter hon på ett tåg som ska ta henne till Ystad Padel Open, där hon parar ihop med kompisen Smilla Lundgren.

— Mina planer är att jag nu ska spela i Ystad och sen blir det tävlingar hela hösten. WPT drar i gång igen i Stockholm i september och sen är det bara köra på, säger Amanda Girdo.

Är planen att bo kvar i Sverige eller blir det Spanien igen?
— Förhoppningsvis åker jag tillbaka till Barcelona i september men det har inte riktigt löst sig med lägenhet så det kanske blir i oktober i stället. Där blir det nog köra på med Marcela igen (Ferrari, känd tränare), hennes dörr står alltid öppen har hon sagt.

Hur har det varit att få spendera hela sommaren i Sverige?
— Det har varit väldigt skönt att bara vara hemma och få ha semester. Det var väldigt många tävlingar i våras, så det är skönt att komma ner i tempo ett tag. Jag har inte tränat så mycket padel, det har blivit mest matcher. Det har känts skönt och formen var ändå okej på Fiskebäckskils Invitational tycker jag.

Ser ut att få wildcard till WPT Stockholm

I Barcelona kommer Amanda Girdo att sammanstråla med WPT-vapendragaren Nela Brito igen.

— Vi har planerat att spela de nästkommande WPT:erna tillsammans, men vi har inte pratat så mycket senaste veckorna. Det blir lättare när jag är tillbaka i Barcelona igen.

Apropå WPT: Om en månad är det dags för Stockholms WPT, har du hört något om wildcard?
— Ja det har funnits en dialog om det, men jag får inte kommunicera mer än så. 

World Padel Tour-turneringen i Avicii Arena ligger mitt emellan SPT 4 och VM-kvalet i Derby, Storbritannien.

— Jag försöker att inte tänka på det så mycket än, vi får se när laget har blivit uttaget. Men det skulle vara jättekul att få åka och VM-kvala.

Och kanske få spela tillsammans med Carolina Navarro Björk.
— Ja det hade varit superhäftigt, hon är en legend. Att chansen finns att få med henne är helt fantastiskt, Men sätter man mig på forehand bredvid så vet jag inte om jag gör det bättre än någon annan, säger Girdo och skrattar.


Faktaruta

  • Bor: ”På typ tre platser.” Höllviken över sommaren.
  • Familj: Mamma, pappa, yngre syskonen Philip och Alice
  • Favoritslag: Stoppvolley
  • Gör helst på semestern: Ingenting
  • Yrke om inte padelproffs: Något inom marknadsföring. ”Fast förmodligen en arbetslös student ett tag”

Den här artikeln handlar om: