Daniel Windahl och Cristian Gutierrez.
Foto: WPT
Premier Padel

Windahls besvikelse: ”Vi kom tyvärr inte ens upp i 50 procent”

ANNONS

Det blev aldrig någon riktig match i kväll.
Daniel Windahl och Cristian Gutierrez fick ingenting att stämma när man blev totalt överkörda av världsparet Franco Stupaczuk/Pablo Lima och skickades hem från Premier Padel Mendoza.
— Vi kom tyvärr inte ens upp i 50 procent av det vi kan, säger Daniel Windahl till PadelDirekt.

Segersiffrorna skrevs till 6–1, 6–1 i en sextondelsfinal som var över på smått ofattbara 45 minuter.

— Det var tufft i dag. Vi kom inte alls upp i nivå, varken individuellt eller som par. Då är det så här stor skillnad, de spelar väldigt bra i dag, känns väldigt taggade, och då blir det väldigt jobbigt när man själv inte har en så bra dag samtidigt som de på papperet ska vinna. Vi kan mycket bättre och det är jag övertygad om att vi kommer att visa i framtiden, säger Daniel Windahl till PadelDirekt.

Daniel Windahl och Cristian Gutierrez tog visserligen hem matchens första game när argentinaren smekte in en volley i crosshörnet i sin egen serve, men sen var det raka spåret till 6–1 i ett första set som avhandlades i en rasande fart.

Frågan är om underdog-paret Windahl/Gutierrez riktigt trodde på en vändning efter att ha haft ofantligt svårt att kontrollera händelserna även i de egna servegamen i första set. Från Youtube-streamen hemma i tv-sofforna var det nog inte många som kunde identifiera den där riktiga glöden som krävs för att ruska om två av världens bästa spelare.

— Vi kom tyvärr inte ens upp i 50 procent av det vi kan. Men det är helt okej. Jag och Cris vet att vi kan bättre och såhär såg det tyvärr ut i dag, säger Windahl.

”Visar inte nivån vi har i oss”

Team Franco Stupaczuk/Pablo Lima tillät Windahl/Gutierrez att vinna sitt första servegame även i andra set men sedan var motståndet chanslöst. När argentinaren Stupaczuk fick drömläge att hoppa upp och knacka ut matchbollen gjorde han inget misstag. Frågan är om den spektakulära atleten ens hann bli riktigt svettig innan han kunde omfamna sin brasilianske partner och glädjas åt en plats i åttondelsfinal via 6–1, 6–1. 

— Nu är man trött både fysiskt och mentalt och behöver två, tre veckor för att komma tillbaka och bygga upp sig. Det har varit långa resor men det är bara att bryta ihop och komma igen. Matcherna här visar absolut inte den nivån vi har i oss. Vi kan bättre, definitivt.

Nu återstår att se om Windahl och Simon Vasquez anmäler sig till SPT 4 som drar i gång 19 augusti. Om inte så är nästa tävling Stockholms WPT under andra veckan i september.

Den här artikeln handlar om: