Premier Padel Mendoza
Cristian Gutierrez & Daniel Windahl.
Foto: Viktor Andersson
Premier Padel

Windahl/Gutierrez vidare till sextondelsfinal — världsstjärnorna väntar

ANNONS

Efter en nästan två timmar lång rysare är Daniel Windahl och Cristian Gutierrez vidare till sextondelsfinal på Premier Padel i Mendoza, Argentina. 
Den svensk-argentinska duon vände underläge 0-1 i set till seger 2-1 i set — 6-7, 6-1, 6-3, mot Italienarna Lorenzo Di Giovanni/Agustin Salandro.

Formen för paret Daniel Windahl/Cristian Gutierrez har varit upp och ner den senaste tiden. Uttåg direkt i Premier Padel i Madrid och uttåg i andra omgången av Previa på World Padel Tour i Malaga. 

Premier Padels andra P1-turnering (kategorin under major) spelas i Mendoza, Argentina och det började tufft även i kväll. Spelet från Windahl/Gutierrez var ojämnt från start och Lorenzo Di Giovanni/Agustin Salandro hängde med bra. Det blev inga breaks i första set men väl ett minibreak för Giovanni/Salandro fram till 6-4 i tiebreak. Ett tiebreak som slutade 7-5 till det italienska paret.

Lima/Stupaczuk väntar

Windahl/Gutierrez gick dock lugnt av banan, pratade ihop sig, och kom ut till andra set med en annan nivå. De bröt fram till 3-1 efter ett långt game, vilket var proppen ur i det setet. Windahl/Gutierrez vann med solklara 6-1. 

Nu hade det svensk-argentinska paret hittat det där självförtroendet och den där tryggheten som gjorde att de slog ut Juan Martin Diaz/Agustin Gutierrez och tog set från Fernando Belasteguin/Arturo Coello. 

Paret fick med sig ett tidigt break även i tredje set och även om de tappade tillbaka det till 2-2, så lyckades de återigen bryta sig fram i tredje set fram till 4-3, höll serven till 5-3 och av bara farten bröt de fram till 6-3. I andra och tredje set passade Windahl/Gutierrez varandra så där bra igen, där Windahl använde sin tyngd, sin fysik, och hårda volleys — och Gutierrez spelade säkert, hittade vinklar och tomma ytor. 

Nu väntar världsmotståndet Pablo Lima/Franco Stupaczuk.


ARKIV: Windahl/Vasquez på SPT 1 i Jönköping. 

Foto: Padel-Television. 

 

Den här artikeln handlar om: