Amanda Girdo & Anna Åkerberg kan ställas mot varandra i Ystad.
Foto: Bildbyrån.
Svensk Padel

Girdo kan ställas mot Åkerberg i SPT-genrep: ”Frågade Amanda först”

ANNONS

En stor del av Sverige-eliten samlas nästa vecka i Ystad för att spela Ystad Padel Open och turneringen bjuder på en hel del intressanta parkonstellationer.

Det har varit semestertider även i padel-Sverige och många spelare har spelat mindre frekvent än under våren. Den största turneringen sommaren har bjudit på var Fiskebäckskils Invitational 19-21 juli. 

Men nu börjar hösten närma sig och tävlandet har intensifierats. Ystad Padel Open, som spelas 10-14 augusti har lockat en mängd stora namn och bjuder på en hel del intressanta par.

Mest anmärkningsvärt är nog att Anna Åkerberg och Amanda Girdo, trots att båda ska spela turneringen, inte spelar tillsammans.

”Jag frågade Amanda först men då visste hon inte i fall hon skulle spela. Därför anmälde jag mig med Billie”, skriver Anna Åkerberg i ett sms till PadelDirekt.

SPT-genrep

Som ni förstår av det svaret ska Åkerberg spela med Sverige-femman Billie Gajic. Två spelare som tidigare har spelat med varandra och till exempel var i final på SM tillsammans 2019. Amanda Girdo ska i sin tur ska spela med Smilla Lundgren, som gick till semifinal på SM i slutet av juni. Girdo och Åkerberg har dock hamnat i två olika grupper så de riskerar inte att stöta på varandra förrän i ett eventuellt slutspel.

På herrsidan är ett intressant par att följa det par som består av Anton Andersson och Pablo Figueroa.

”Yes vi kör Löddeköpinge och Ystad. Bruno kom inte loss, så då passade det bra med en reunion med Pablo”, skriver Anton Andersson i ett meddelande. 

Turneringen spelas helgen innan SPT 4. Den SPT-tävlingen som kommer att ligga till grund för den VM-trupp som ska spela VM-kval i Derby, England, 29 september till 2 oktober.


Urval damsidan

Amanda Girdo & Smilla Lundgren
Anna Åkerberg & Billie Gajic 
Ajla Behram & Baharak Soleymani 
Carla Rodriguez Sanchez & Carla Barciela
Gitte Haxen & Maria Rasmussen

Urval herrsidan

Anton Andersson & Pablo Figueroa 
Albin Olsson & Douglas Rutgersson


ARKIV: Girdo briljerar på SPT 1

Den här artikeln handlar om: