Genrebild.
Foto: Bildbyrån.
Svensk Padel

50-tal fåglar har dött på grund av padelbana: ”Vidta åtgärder”

ANNONS

Ett 50-tal fåglar har dött efter att ha flugit in i en padelbanas glasvägg vid en golfbana i Kristinehamn. 
Detta har upptäckts av ornitologen Ulf T Carlsson som menar att åtgärder behöver vidtas snarast.

— Längre fram på hösten så kommer ju flyttfåglarna från norr så jag tycker att man ska vidta åtgärder innan den kommer i gång ordentligt, säger han till P4 Värmland.

Banan i Kristinehamn har inneburit ett stort problem för fåglarna i området. Ornitologen Ulf T Carlsson har upptäckt att ett 50-tal fåglar har dött efter att ha flugit in i det nästan genomskinliga glaset.

— Ja, man ser ju inte att det är glas, att det är rena luften och fritt fram. Det är klart att man är känslomässigt bunden och mot slutet här i juli är det många ungfåglar som flyger emot. Och sen längre fram på hösten så kommer ju flyttfåglarna från norr, så jag tycker att man ska vidta åtgärder innan det kommer i gång ordentligt, säger han till P4 Värmland.

Hela 18 olika arter har upptäcks bland fåglarna som kraschat in i glasväggarna. Men det finns en lösning på problemet, menar han. 

— På en annan padelbana här satte de upp klistermärken (på glasen) i mycket stort antal, i olika format och storlek, och det har medfört att jag på de senaste åren bara hittat en enda fågel som flugit emot den. Så jag tycker det det är en lösning på problemet, säger Carlsson. 


 

Den här artikeln handlar om: